Uutiset

Maria Kaisa Aulasta
tulossa lapsivaltuutettu

TS/Compic<br />Maria Kaisa Aula
TS/Compic
Maria Kaisa Aula

HEIKKI VENTO

Keskustan entinen kansanedustaja Maria Kaisa Aula (kesk) on vahvin ehdokas syyskuun alussa toimintansa aloittavan lapsiasiavaltuutetun toimiston päälliköksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö sai virkaan kolmisenkymmentä hakemusta, joiden joukosta poimittiin haastateltavat. Valtioneuvoston istunnossa nimityksen esittelee peruspalveluministeri Liisa Hyssälä (kesk).

Valtuutetun toimisto avataan syyskuussa Jyväskylässä. Virasta maksettava loppupalkka on 6 248 euroa kuukaudessa.

Aluksi toimistoon tulee vain kaksi työntekijää. Lapsivaltuutettu ja tämän sihteeri. Ensi vuoden alussa toimiston henkilökuntaa on määrä vahvistaa yhdellä esittelijällä.

Valtiotieteen lisensiaatti Aula, 43, on kokenut keskustapoliitikko. Hän oli kansanedustajana 1991-2003. Aula valittiin Lapin vaalipiiristä.

Aula on ollut eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja, keskustan varapuheenjohtaja ja pääministerin erityisavustaja. Hän pyrki keskustan sijaisjohtajaksi, kun Esko Aho piti vuonna 2000-2001 tauon puolueen johtamisessa. Ahon suosikki Aula hävisi vaalin Anneli Jäätteenmäelle .

Valtakunnanpolitiikasta Aula vetäytyi perhesyiden vuoksi. Hän muutti Keski-Suomeen ja avioitui. Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta.