Uutiset

Varusmiesten ruokapöydät vietiin
1,5 vuodeksi vanhaan autohalliin

TS/Jorma Pihlava<br />Porin prikaatin varusmiehet ruokailivat vanhassa autohallissa ensi kertaa keskiviikkona.
TS/Jorma Pihlava
Porin prikaatin varusmiehet ruokailivat vanhassa autohallissa ensi kertaa keskiviikkona.

JORMA PIHLAVA

Porin prikaatin tiedottaja, yliluutnantti Matti Vihurila puistelee päätään tuoreelle huhulle, jonka mukaan Huovinrinteen varuskunnassa palvelevat varusmiehet joutuisivat seuraavat 1,5 vuotta ruokailemaan pakista. Juttu on kekseliäs, mutta alusta loppuun palturia.

- Täällä ruokaillaan aivan samoin kuin ennenkin ja yhtä hyvää ruokaa. Vain eri paikassa, Vihurila korjaa.

Reilut 40 vuotta sitten valmistunut muonituskeskus menee täysremonttiin. Seitsemän miljoonaa euroa kustantavan peruskorjauksen jälkeen vanhasta ei jää jäljelle kuin tukipilarit ja kuoret. Samalla rakennus laajenee 800 neliön verran.

Tilapäinen muonituskeskus, armeijan kielellä väistötilat, on rakennettu yhteen varuskunnan autohalleista. Se on käytössä 1,5 vuotta ja tarjoaa vastaavat palvelut kuin vanha muonituskeskus on tehnyt. Ja vähän enemmänkin. Ravitsemispäällikkö Tarja Kalliola huomaa, että nyt asiakkaille on tarjolla käsienpesumahdollisuus mitä vanhassa ei ollut. Uutta ovat myös pääskyset, jotka vanhasta tottumuksesta pyrkivät vanhaan kotiinsa. Niiden vuoksi ulko-ovat kehotetaan pitämään aina suljettuina.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Asiakaspaikkoja on saman verran kuin ennenkin. Ruuan jakelupisteitä täällä on kuuden sijasta neljä ja astioiden palautuspisteitä vain yksi. Palautuspisteiden vähyyden vuoksi jälkiruuat valitaan niin, ettei niistä tule tiskiä. Tarjotaan jogurttia, hedelmiä, valmiskiisseleitä, Kalliola jatkaa.

Vanhaa autohallia ei nykyisellään autohalliksi tunnista.

- Kaikki pinnat on uusittu elintarvikehygienian vaatimukset täyttäviksi, ilmastointi on kunnossa, samoin viemäröinti. Vanhasta keittiöstä siirrettiin tänne kaikki ruuanvalmistuslaitteet. Kylmälaitteet ja henkilöstön sosiaalitilat ovat konteissa, Tarja Kalliola kertoo.

Autohalliruokala otettiin käyttöön tällä viikolla. Uusittuihin tiloihin on tarkoitus palata 2007 alusta.