Uutiset

Lohdutuspalkinto
ja pelastusrengas

Kansanedustaja Mari Kiviniemi , 36, on kaikkien keskustalaisten suosikki nyt. Tulevassa ulkomaankauppa- ja kehitysministerissä yhdistyvät sekä Kiviniemen että puolueen pyrkimykset.

Kaksi vuotta sitten Kiviniemi meni keskustan eduskuntaryhmän ja puoluehallitukseen kokoukseen siinä uskossa, että hänet valitaan siellä yhdeksi ministeriksi.

Toisin kävi. Kiviniemi sai pyyhkiä surun ja kiukun kyyneleitä, kun hänet sivuuttaneet Liisa Hyssälä ja Tanja Karpela loistivat kameratulituksessa.

Karpela oli yllätysvalinta. Hän sai palkkionsa. Karpelan vanavedessä eduskuntaan menivät puheenjohtaja Matti Vanhanen , puoluesihteeri Eero Lankia ja pari muuta kansanedustajaa. Vaasan vaalipiiristä vuodesta 1995 valittu Kiviniemi ei mahtunut Anneli Jätteenmäen ministeristöön.

Pian tappion jälkeen jalasjärveläisen valtiotieteen maisterin suunta kääntyi nopeasti ylös ja Helsinkiin. Hallitustyötä hän pääsi haistelemaan tultuaan valituksi Vanhasen talouspoliittiseksi avustajaksi

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jäätteenmäen paettua Euroopan parlamenttiin, Kiviniemi ryhtyi virallisestikin helsinkiläiseksi ja pääsi valtuustoon.

Kiviniemen seuraava tavoite on päästä Helsingistä eduskuntaan. Se on keskustalaiselle kova urakka, joka ei ole koskaan onnistunut silloin, kun puolue on ollut on hallituksessa.

Puolueeltaan lohdutuspalkinnoksi saama pätkäministeriys on mainio pelastusrengas, jonka varassa Kiviniemi saattaa kellua seuraavaankin parlamenttiin vuonna 2007.

Kiviniemi on toisen polven keskustapoliitikko. Hänen tyyliään kuvataan varovaiseksi ja hieman kulmikkaaksi. Mielipiteet luokitellaan keskustassa avarakatseisiksi.

Asiansa Kiviniemi osannee niin hyvin kuin untuvikkoministeri voi. Hän on ollut eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja ja on eduskunnan pankkivaltuuston jäsen.

Kiviniemi on naimisissa toimitusjohtaja Juha Louhivuoren kanssa. Mies on sama, joka keksi keskustalle kuuluisan silakkamainoksen ja tuumi, että on ihan sama, mainostaako kepua vai bemaria.

HEIKKI VENTO