Uutiset

Palestiinalaiset tyytymättömiä huippukokouksen antiin

Jerusalem,
(STT-Reuters-AFP)

Palestiinalaiset ovat tyytymättömiä Israelin pääministerin Ariel Sharonin ja palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin välisen huippukokouksen antiin Jerusalemissa. Palestiinalaisten mielestä kokous ei täyttänyt heidän toiveitaan.

- Kokous oli vaikea, eikä se täyttänyt toiveitamme, kommentoi pääministeri Ahmed Qurie tuoreeltaan kokousta Ramallahissa Länsirannalla. Myös Qurie osallistui Jerusalemin kokoukseen.

Qurien mukaan Sharon ei ollut antanut myönteistä vastausta yhteenkään palestiinalaisten esille ottamaan kysymykseen, kuten Gazan lentokentän avaamiseen uudelleen tai palestiinalaisvankien vapauttamiseen.

Israelin joukkojen on tarkoitus alkaa vetäytyä Gazasta elokuun puolivälissä. Suunnitelman mukaan alueelta puretaan kaikki 21 juutalaista siirtokuntaa ja lisäksi Länsirannalta neljä siirtokuntaa. Länsirannalla on yhteensä noin 120 siirtokuntaa.

Samaan aikaan brittiläinen viranomainen ilmoitti, että ns. Lähi-idän nelikko (Yhdysvallat, EU, YK ja Venäjä) tapaa torstaina Lontoossa ja keskustelee Lähi-idän rauhanhankkeesta ja Israelin kaavaillusta vetäytymisestä Gazasta.