Uutiset

Rauma järjestää asuntoja
ranskalaisrakentajille

JARI RANTANEN

Rauman kaupunki valmistelee 27 ison perheasunnon ostamista ja rakennuttamista vuokrattavaksi ydinvoimalaitoksen Olkiluotoon toimittavalle ranskalaiselle Framatome ANP:lle yhtiön työntekijöiden käyttöön. 19 peruskorjattavaa kerrostaloasuntoa ja kahdeksan uutta paritaloasuntoa maksavat yhteensä noin neljä miljoonaa euroa.

  Kaupungin yhteistyökumppanina vuokra-asuntohankkeessa on UPM-Asunnot Oy.

Kaupunki ostaa UPM-Asunnoilta Teollisuuskadun varrella olevasta kerrostalosta 19 huoneistoa. Rauma-Repolan työntekijämäärän nopean kasvun aikoina 1970-luvulla rakennettuja kerrostaloja on peruskorjattu ja myyty viime vuosina omistusasunnoiksi, jotka ovat käyneet hyvin kaupaksi.

Seuraavaksi täydellisesti peruskorjattavassa talossa on yhteensä 31 asuntoa, joista kaupunki on sopinut ostavansa perustettavan kiinteistöosakeyhtiön nimiin yhdeksäntoista 85,5 neliömetrin neljän huoneen, keittiön ja saunan asuntoa.

Osassa niistä peruskorjaustyöt suunnitellaan ja tehdään siten, että asunnot voidaan jakaa pienemmiksi, kun Framatome ei tarvitse niitä enää ydinvoimalan valmistuessa 2009.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Talon toinen pää tulee asunto-osakeyhtiön omistukseen, ja asunnot myydään normaaliin tapaan omistusasunnoiksi.

Kerrostalo on lähellä Nanun koulua, johon kaupunki on järjestänyt tilat Suomeen perheineen tulevien ydinvoimalan rakentajien lasten kansainväliselle koululle.

Keskustan tuntumassa sijaitseviin asuntoihin uskotaan löytyvän vuokralaisia myös ranskalaisten lähdettyä kaupungista.

Uudet paritalot rakennetaan Lonsin kaupunginosaan kaupungin keskustan ja Sinisaaren länsipuolelle, johon UPM-Asunnot rakennuttaa asuntoja myös UPM:n henkilökunnalle.

Kaupunki ostaa alueelta neljä paritalotonttia 25 000 euron kappalehinnalla.

Tonteille nousee 110 neliömetrin korkeatasoisia vuokra-asuntoja.

Sekä peruskorjattavien kerrostaloasuntojen että uusien paritalojen on määrä olla valmiina syksyllä 2006.

Kaupunginvaltuusto ottaa kantaa vuokra-asuntojen hankkimiseen kokouksessaan ensi viikolla. Kaupunginhallitus perustelee sijoitusta Framatomen tarpeilla ja vuokra-asuntotarjonnan monipuolistamisella.

Hankkeet on tarkoitus toteuttaa perustettavien yhtiöiden nimiin, ja myöhemmin yhtiöt aiotaan fuusioida kaupungin omistamaan vuokra-asuntoyhtiöön.