Uutiset

Väärään laituriin Iniössä ajavat
niin suomalaiset kuin saksalaisetkin

TS/Jori Liimatainen<br />Antonian kapteeni Tomas Danielsson valvoo lastausta ylhäältä. Väärälle laiturille päätynyt Nils Fredriksson pääsi vihdoin oikeaan alukseen.
TS/Jori Liimatainen
Antonian kapteeni Tomas Danielsson valvoo lastausta ylhäältä. Väärälle laiturille päätynyt Nils Fredriksson pääsi vihdoin oikeaan alukseen.

HANNA TOIVONEN

Sunnuntaina Kannvikin laiturilla Iniössä pyörii koko joukko hämmentyneitä matkustajia.

  Rengastien matkustajille on hankalaa, kun ajat ovat muuttuneet alkuperäisestä aikataulusta eikä lautta ei menekään sieltä mistä luuli. Monelle tulee yllätyksenä, että Houtskarin lautta Antonia menee Kannvikista Dalenin sijaan.

- Harmittaa. Tämä toimii niin pirun huonosti, sanoo Nils Fredriksson suoraan.

Fredriksson vaimoineen saapui Kustavista Kannvikiin ja ajoi suoraan toiselle puolelle Iniötä, koska ei huomannut pientä lappua sataman infokopin seinässä reitin muutoksesta.

Vasta Dalenissa heille selvisi, että sieltä menee lautta vain viereiseen Keistiön saareen ja Houstkariin menevä lautta lähtee Kannvikista. Eli täyskäännös ja sama reitti lossimatkoineen takaisin.

- Olemme ulalla, vaikka yritimme kyllä matkalla kysyä.

Saman tekivät rengastiekartan mukaan matkustaneet saksalaiset Edith ja Hans Eichner , jotka olivat jo Keistiön lautalla, kun selvisi, että se oli väärä. He eivät olisi suomenkielisiä tiedotteita osanneet lukeakaan, vaikka olisivat ne huomanneet.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

"Hankala aikatauluttaa reitti"

Monet Auroralla Iniöön saapuneet kyselevät toisiltaan, mistä ja milloin seuraava lautta lähtee Houtskariin.

Kun yhdeltä saapuu laituriin Antonia Houtskarista, seuraava matkustajajoukko yrittää ottaa selvää, mistä kohtaa ja mihin aikaan lähtee lautta Kustaviin, kun aluksia on paikalla kaksi. Aikataulut piilevät pienen info-mökin seinällä.

Kaikki aikataulut internetissäkään eivät ole ajan tasalla, sillä puoli kahden vuoro on vastikään peruttu.

Ensi kertaa rengastietä kiertävät Katariina Stauffer ja Johanna Poikonen ovat rannassa kyselemässä, milloin pystyvät jatkamaan Kustaviin.

- Tämä on vähän sekavaa ja kummallista, kun ei tiedä, miten tämä menee.

Moottoripyörällä rengastietä seurueineen kiertäneelle Anni Aalto-Ropolle tilanne ei tullut yllätyksenä. Porukka oli katsonut reitin tarkkaan netistä ja suunnitellut tuntikausia, kuinka sen saa kuljettua sujuvasti vaikka Antonian uuden reitin vuoksi karsitut aikataulut aiheuttavat hankaluuksia.

- Oli hirveän hankala saada reitti aikataulutettua toimivaksi. Olisimme halunneet lähteä Kustavin päästä, mutta se ei olisi onnistunut.

  Kunnollisten liikennemerkkien ja kaistamerkintöjen puute harmittaa sekä alusten miehistöä että jonottavia autoilijoita, varsinkin kun aluksia on paikalla välillä kaksi mutta isoja lastauslaitureita yksi. Aurora siirtyykin viereiseen pieneen Jurmo-aluksen laituriin Antonian lastauksen ajaksi. Arkisin, kun Jurmo-alus on myös paikalla kolmen aikaan, kolme alusta yrittää pärjätä kahdella laiturilla, joten Antonia menee merelle hetkeksi odottamaan lastaustaan.

Isot matkailuautot eivät pääse kääntymään pienellä laiturialueella, jos siinä on valmiiksi paljon autoja eivätkä huoltoautot pääse aluksille.

- Kunnon stop-merkki tänne täytyisi saada.Välillä laiturialueella voi olla täysi kaaos, Auroran matruusi Mikko Pöyli sanoo.

Ruuhka-aikoina Auroralta voi jäädä 15-20 autoa. Konepäällikkö Leif Jensenin mukaan kaikki yritetään mahduttaa lautalle, mutta aina se ei onnistu.

- Merenkulkulaitoksen mukaan ylimääräisiä vuoroja ei ole lupa ajaa. Tunnin tai puolentoista odotus ei ole paha, mutta jos jää seuraavaan päivään se on onneton tilanne rengastielle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
TS/Jori Liimatainen<br />Saksalaiset Edith ja Hans Eichner matkustivat rengastiekartan mukaan ja päätyivät väärään laituriin Iniössä.
TS/Jori Liimatainen
Saksalaiset Edith ja Hans Eichner matkustivat rengastiekartan mukaan ja päätyivät väärään laituriin Iniössä.