Uutiset

Rengastien kausi lyhenee, mutta liikennöinti tihenee

MIIA KESKI-PETÄJÄ

Saaristomeren merenkulkupiiri lisää vuoroja Saariston rengastieliikenteeseen tämän kesän vilkkaimpana matkustusaikana. Jotta syntyneet lisäkustannukset saataisiin tasoitettua, liikennöintikautta lyhennetään syksystä reilulla kuukaudella.

Ms Antonia liikennöi reitillä viimeisen kerran elokuun 19. päivä, kun alkuperäisen suunnitelman mukaan sen piti ajaa vielä syyskuun 24. päivään saakka.

- Ainoastaan lyhentämällä kautta voimme saada heinäkuun vilkkaimpaan aikaan lisäresursseja. Kannvikiin siirtymisestä koitui niin paljon kustannuksia, että budjetit pitää laskea tarkasti, liikennetarkastaja Sirpa Vanhala Saaristomeren merenkulkupiiristä sanoo.

Aikataulua on päivitetty siten, että viikossa ajetaan kolme lisävuoroa ajalla 5.7.-28.7. Lisävuorot ajetaan keskiviikkoisin Mossalasta kello 17.20 ja Kannvikista 18.40, lauantaisin Mossalasta 14.10 ja Kannvikista 16.00 sekä sunnuntaisin Mossalasta 17.00 ja Kannvikista 18.20.

Tähän asti arkisin on ajettu kaksi vuoroa ja viikonloppuisin yksi vuoro.

Saariston rengastien kohtalosta on kevään kuluessa väännetty kättä useampaankin suuntaan, kun Turun hallinto-oikeus päätti asettamassaan toimenpidekiellossa, ettei Dalenin laituria Iniössä saa käyttää rengasliikenteen yhteysaluksen satamapaikkana, kunnes oikeus on käsitellyt asiasta jätetyt valitukset.

Merenkulkupiiri valitsi pakon edessä Iniön uudeksi laituriksi Kannvikin. Sitä kuitenkin pidetään ainakin merenkulkupiirissä lähinnä hätäratkaisuna, jonka varassa toivotaan liikennöitävän vain tämä kesä.