Uutiset

Kesä tuo muutoksia
kaukojuniin

JENNI KLEEMOLA

Kesäkuun alussa voimaan tulevat VR:n kaukojunien aikataulujen muutokset vaikuttavat myös Turun ja Helsingin välillä. 27.6.-24.7. eivät kulje Turusta Helsinkiin kello 8.00 ja Helsingistä Turkuun kello 10.03 lähtevät IC2-junat.

- Vuoroille ei yksinkertaisesti ole kysyntää, kun ihmiset ovat lomilla, VR:n liikennesuunnittelupäällikkö Herbert Mannerström perustelee.

Hänen mukaansa matkustajien määrä tippuu juhannuksen jälkeen murto-osaan normaalista.

Koko maassa kesätaukoja on yhteensä kuudella junavuorolla.

Turun ja Helsingin välinen junaliikenne muuttuu myös siten, että Helsingistä Turkuun kello 17.09 lähtevä Pendolino liikennöi 5. kesäkuuta alkaen joka päivä. Tätä ennen vuoroa ei ole ollut lauantaisin.

Myös VR:n palveluissa tapahtuu muutoksia. Matkatavarapalvelut päättyvät 5. kesäkuuta. Matkatavaroiden lähetys muuttuu itsepalveluksi, jolloin matkustaja huolehtii matkatavaransa ennen junan lähtöä joko omaan hyttiinsä tai pikajunien konduktöörivaunuun. Vastaavasti myös kuriirilähetykset asiakkaan tulee viedä itse pikajunan konduktöörivaunuun ja huolehtia niiden noutamisesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Matkatavarapalvelut loppuvat nyt Turun, Helsingin, Tampereen, Oulun ja Joensuun asemilla. Muilla asemilla tavaroiden lähettäminen on toiminut itsepalveluna jo aikaisemmin.

- Matkatavarapalveluiden käyttö on ollut hyvin vähäistä, VR:n markkinointipäällikkö Inari Rummukainen kertoo palvelun lopettamisesta.

Toukokuun lopussa poistuu myös Silja Linen ja Viking Linen 50 prosentin LaivaJuna-alennus junamatkoista. Tulevaisuudessa alennusta käytetään kampanjaluontoisesti muutaman kerran vuodessa.

- Alennuksen tarkoituksena oli saada matkustajia juniin ja laivoihin hiljaisempina aikoina, mutta sen käyttö on hiipunut. Kampanjoiden tarkoituksena on herättää uutta innostusta, Rummukainen sanoo.

Kampanjat ajoitetaan hiljaisiin matkustusaikoihin. Ensimmäinen on elo-syyskuussa, seuraava tammi-helmikuussa.

Myös junien ravintolapalveluihin tulee muutoksia. Osassa Pendolino-vuoroista ei ole 27.6.-31.7. kärrymyyntiä, vaan ravintolapalvelut keskitetään ravintolavaunuun.

Uusista aikatauluista ja junien muutoksista saa tietoa VR:n lipunmyynneistä, puhelinpalvelusta numerosta 0600 41900, internetistä osoitteessa www.vr.fi sekä teksti tv:n sivulta 430.