Talousliite

Laatukilpailun
voitto Turkuun

TS/<br />Turkulaisten ote palkintokapulasta pitää. Vuoden 2004 voittajaklubin puheenjohtaja Tauno Huhtala (oik.) luovutti kiertopalkinnon Turku 3:n Jukka O. Mattilalle.
TS/
Turkulaisten ote palkintokapulasta pitää. Vuoden 2004 voittajaklubin puheenjohtaja Tauno Huhtala (oik.) luovutti kiertopalkinnon Turku 3:n Jukka O. Mattilalle.

Laatukeskuksen Turun benchmarking-klubi 3 on voittanut Vuoden 2005 benchmarking-kilpailun. Kilpailutyön nimenä oli "Vuorovaikutteisen benchmarking-vierailumenetelmän kehittäminen".

Kilpailu ratkaistiin Laatukeskuksen vuotuisilla. toukokuussa järjestetyillä valtakunnallisilla BM-klubien jaospäivillä. Vastuu päivien järjestelyistä oli sääntöjen mukaisesti viime vuonna kilpailun voittaneella BM-KLUBI TURKU 1:llä.

Laatukeskuksen noin 2 700 henkilöjäsenestä 550 on mukana benchmarking-jaoksen toiminnassa. Benchmarking eli esikuva-analyysi tarkoittaa oman toiminnan tietoista parantamista etsimällä aktiivisesti ns. parhaita käytäntöjä ja tällä tavoin hyödyntämällä toisaalla jo suoritettua kehitystyötä.

Kilpailun voittanut klubi on kehittänyt yritysvierailuihin graafisen kuvantamismenetelmän, jossa se on käsitekarttojen avulla havainnollistanut laadunhallinnan roolia yritysten ja yhteisöjen johtamisjärjestelmissä ja toiminnan jatkuvassa parantamisessa.

Voittaneeseen klubiin kuuluu kymmenen laadunhallinnan ammattilaista yhteiskunnan eri aloilta. Klubin puheenjohtajana on vuodesta 1999 lähtien toiminut rehtori Jukka O. Mattila Paraisilta.

Toiseksi kilpailussa sijoittui BM-KLUBI TURKU 1. Palkitun työn nimenä oli maineen hallinta ja maineen parantamisprosessi. Kolmas oli BM-KLUBI HELSINKI 4 ja neljäs MB-KLUBI TURKU 2, jonka työ käsitteli ikäjohtamista.

Kilpailun taso oli korkea ja arviointien piste-erot hyvin pienet.

Uudeksi BM-jaosvetäjäksi kaudelle 2005 /2006 on valittu turkulainen Tauno Huhtala.