Talousliite

Helmi on Marika Javanaisen oma juttu

TS/Jori Liimatainen<br />Vuonna 1998 filosofian maisteriksi ja opetta- jaksi valmistunut Marika Javanainen keräsi ensin kuusi vuotta kokemusta ja kontakteja toisen palveluksessa kunnes päätti ruveta itsenäiseksi yrittäjäksi.
TS/Jori Liimatainen
Vuonna 1998 filosofian maisteriksi ja opetta- jaksi valmistunut Marika Javanainen keräsi ensin kuusi vuotta kokemusta ja kontakteja toisen palveluksessa kunnes päätti ruveta itsenäiseksi yrittäjäksi.

Piikkiössä asuvan Marika Javanaisen viime vuonna perustama yhden naisen toiminimi, Juttutoimisto Helmi, on tyypillinen akateemisesti koulutetun henkilön perustama uusyritys.

Vuonna 1998 filosofian maisteriksi ja opettajaksi valmistunut Javanainen keräsi ensin kuusi vuotta kokemusta ja kontakteja toisen palveluksessa, kunnes päätti ruveta yrittäjäksi. Vakituinen projektijohtajan ja kustannustoimittajan työ helsinkiläisessä Kustannus Oy Duodecimissä vaihtui omiin projekteihin.

Yrityksen päätoimiala on lääketieteen alan julkaisujen tuottaminen. Pienen yrityksen lihaksia kasvattaa oma osaajaverkosto, jonka avulla Helmi toteuttaa isojakin projekteja alusta loppuun. Helmen isoja asiakkaita ovat syöpäjärjestöt, Atena ja WSOY. Töitä on niin paljon kuin ehtii tekemään.

Motivaatiota ja kaaoksenhallintaa

Yrittäjänä toimiessa Javanainen on huomannut, että ideointi ja uusien asioiden keksiminen ovat nousseet aivan eri tasolle kuin toisen palveluksessa. Kun on itse vastuussa lopputuloksesta niin laatuvaatimukset tulee asetettua korkealle.

- Hienoa yrittämisessä on sekin, että tunteet ovat nyt paljon enemmän esillä, hyvä palaute tuntuu todella hyvältä ja tietysti myös päinvastoin, Javanainen kuvaa.

Oman yrityksen perustamisessa tärkeitä asioita ovat Javanaisen mielestä riittävä työkokemus ja valmis kontaktiverkosto. Motivaatiota ja itseluottamusta pitää hänen mielestään olla myös riittävästi.

- Ja kun tekee monia yhtäaikaisia projekteja niin tietynlainen kaaoksenhallintakyky on hyväksi, Javanainen tietää.

Kari Laine