Talousliite

Naisenergiaa yrityskävelyllä

TS/Saara Pelkonen<br />Naisenergiaa liikkeellä Turun keskustassa. Turun yrittäjänaisten järjestämästä Yrityskävelystä on tullut suosittu, keväinen traditio.
TS/Saara Pelkonen
Naisenergiaa liikkeellä Turun keskustassa. Turun yrittäjänaisten järjestämästä Yrityskävelystä on tullut suosittu, keväinen traditio.

Vaikka kävely saa lähinnä naisenergiat liikkeelle, miehetkin ovat tervetulleita mukaan.

Tämän vuoden tempaus toteutettiin - kuten yleensä - keskustassa, toisiaan lähellä sijaitseviin yrityksiin.

Yrittäjänaiset tutustuivat Perheoptikko Katajisto Oy:n, Turun Tapetti ja Matto Oy:n sekä Muotitalo Ra-Kel Oy:n toimintaan.

Kaikki yritykset ovat perheyrityksiä, joissa joko on jo tapahtunut tai tulee piakkoin tapahtumaan sukupolvenvaihdos.

Turun yrittäjänaiset ry:n entisen puheenjohtajan Liisa Laukkasen mukaan Yrityskävely on pehmeä tapa tutustua toisiin, eri aloilla työskenteleviin pienyrittäjiin sekä heidän toimintaansa. Naisten verkostoituminen on tärkeää.

- On aina mielenkiintoista nähdä minkälainen rooli naisella on yrityksessä. Yleensä hän on se tukeva olkapää, josta työntekijät hakevat lohtua.

Laukkanen korostaa, että Yrityskävelyn tarkoitus ei ole toimia kahvikesteinä. Vaikka yhdessä oleminen on rentoa ja vapautunutta, sillä monet naisista tuntevat toisensa jo vuosien takaa, ideana on jakaa myös faktoja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaikissa yrityksissä nostetaan kuitenkin aina maljat kevään kunniaksi.

Uusia ystäviä ja vanhoja konkareita

Turun yrittäjänaisten puheenjohtaja Leena Aaltosen mukaan parasta Yrityskävelyssä on ollut sosiaalisten kontaktien luominen.

- Olen itse tutustunut moniin mukaviin ihmisiin ja saanut uusia ystäviä. Toinen puoli tapahtumasta on sitä, että tutustumme yrityksen toimenkuvaan. Ajatuksena on myös, että käyttäisimme mahdollisuuksien mukaan toistemme palveluita hyväksi.

Monet Yrityskävelyyn osallistuvista ovat olleet jo vuosikymmeniä jäseninä Turun Yrittäjänaisissa. Kuten vapaajäsenyyden saanut rouva Elisabeth Hyvärinen , joka on 92- vuotias.

- Olen kauppiasperheestä ja olen tottunut siihen, että ympärilläni on paljon vilskettä. Minulla pitää olla aina jotakin tekemistä, muuten aika tulee pitkäksi. Olen osallistunut joka vuosi Yrityskävelyyn, edelleen hyvin pirteässä kunnossa oleva Hyvärinen kertoi.

Muotitalo Ra-Kel Oy:n toimitusjohtaja Rakel Ruokonen tunnusti, että hän on olut Turun yrittäjänaisten toiminnassa mukana jo yli 50 vuotta. Yrityskävely on Ruokosen mielestä mukava keväinen tapahtuma, jossa pienyrittäjät kokoontuvat yhteen.

Ruokosen antina kevään Yrityskävelylle oli muotinäytös, jossa esiintyivät muun muassa Lola Odusoga sekä laulajatar Kristiina Mäki .

Mielipiteen muokkausta

Äskettäin Turun Tapetti ja Matto Oy:n johtoon astunut Teija Laine esitteli naisvieraille kevään uusia mattokuoseja. Mattokasojen päällä istuskeleville naisille riitti iloa vanhasta Turun Sanomien lehtileikkeestä vuodelta 1974, jonka joku naisista oli sattumalta löytänyt ja tuonut paikan päälle. Perheyrityksessä työskentelevältä Sinikka Laineelta , joka on Teija Laineen äiti, oli tuolloin kysytty hänen mielipidettään maasta muuttamiselle.

Optikko Katajisto oli hankkinut taiteilijaprofessori, muotitaiteilija Matti Seppäsen kertomaan kevään aurinko- ja silmälasitrendeistä. Omien sanojensa mukaan mielipidemuokkausta yleisölle tarjonnut professori oli vetäissyt päähänsä silmälasit, joissa oli rohkeat, pinkinväriset kehykset.

Suomalaiset naiset saivat Seppäseltä kehuja. Hänen mukaansa suomalaiset naiset erottuvat ulkomailla käydessä katukuvasta selkeästi tyylikkäiden silmälasikehystensä ansioista.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Aurinkolaseista on teknisen evoluution myötä tullut yhä moniulotteisempia. Kari Katajisto esitteli muun muassa mallia, johon on sisäänrakennettu MP 3- soitin.

Pirkko Katajiston mukaan Yrityskävelyn yksi tärkeä kriteeri on se, että noin 40 henkeä mahtuu sisätiloihin.

Liisa Aalto

TS/Saara Pelkonen<br />Yritteliäät naiset ihastelivat myös kevään mattouutuuksia. Vasemmalta Turun yrittäjänaiset ry:n puheen- johtaja Leena Aaltonen, entinen puheenjohtaja Liisa Laukkanen sekä Turun Tapetti ja Matto Oy:n toimitusjohtaja Teija Laine.
TS/Saara Pelkonen
Yritteliäät naiset ihastelivat myös kevään mattouutuuksia. Vasemmalta Turun yrittäjänaiset ry:n puheen- johtaja Leena Aaltonen, entinen puheenjohtaja Liisa Laukkanen sekä Turun Tapetti ja Matto Oy:n toimitusjohtaja Teija Laine.