Uutiset

Rautatieaseman lipunmyyntitilat remonttiin

MIKA RAJALA

Turun rautatieaseman lipunmyyntitilat menevät remonttiin elo-syyskuussa. Lipunmyynnin asiakastiloja kunnostetaan ja laajennetaan. Ratapihankadun puoleisella seinustalla on nykyisin kolme toimistohuonetta, jotka poistetaan käytöstä. Niiden tilalle tulee lipunmyynnin uudet odotustilat.

Remonttia tullaan tekemään myös kellaritiloissa, jonne rakennetaan henkilökuntaa varten uudet suihkutilat.

Elo-syyskuussa alkavan remontin ajaksi lipunmyynti sijoitetaan odotusaulaan ison aikataulukyltin alapuolelle, missä lipunmyynti on ennen sijainnut.

Myös nämä tilat menevät remonttiin. Niistä tehdään uudet myyntitilat R-kioskille. Tämän remontin kustantaa Rautakirja Oy.

Lipunmyyntitilojen remontti kestää arviolta koko syksyn, ja uudet lipunmyyntitilat ovat VR:n mukaan käytössä joulukuussa.

Turun rautatieaseman sisätiloja remontoidaan myös laajemmin. Kunnostustyöt ovat alkaneet toukokuun alussa, mutta VR:n mukaan matkustajille niistä aiheutuu kesän aikana vain meluhaittoja.

Parhaillaan remontissa on pääovesta vasemmalla sijaitseva entinen matkatavaroiden käsittelypuoli, joka poistuu käytöstä. Matkatavaratiskin tilalle rakennetaan konduktöörien toimistotilat ja henkilökunnan taukotilat.

Pääovesta vasemmalla sijaitseva kahvila pysyy nykyisellä paikallaan. Uutta anniskeluravintolaa remontin yhteydessä ei ole tulossa.

Turun rautatieaseman remonttibudjetti on 950 000 euroa.