Uutiset

Mies sieppasi koulutytön
keskellä päivää Oulussa

Oulun poliisi tutkii sunnuntaiaamuna löydetyn 8-vuotiaan tytön katoamistapausta vapaudenriistona ja mahdollisesti lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä. Poliisi kaipaa nyt silminnäkijöitä lauantaipäivällä tapahtuneelle sieppaukselle.

Oululaistyttö katosi Myllyojan kaupunginosassa matkalla koulun viereiseltä leikkikentältä kotiin. Hänen pyöränsä ja reppunsa löytyivät Sangintieltä 300 metrin päästä kotoa. Katoaminen käynnisti Oulussa laajat etsinnät, ja tytön tuntomerkkejä kerrottiin tiedotusvälineissä.

Tytön löysi töihin matkalla ollut nainen aamulla 6.30:n aikaan. Olosuhteisiin nähden hyväkuntoinen tyttö oli kävelemässä kotiinsa Sangintietä pitkin. Hänet käytettiin sairaalassa tutkimuksissa.

Tyttö on kertonut, että hänet otti kyytiin viininpunaisella vanhahkolla porrasperäisellä henkilöautolla ajanut mies. Mies kuljetti tytön asunnolleen, joka oli vaaleassa kerrostalossa.

Poliisi kaipaa näkijöitä sieppaustilanteelle, joka tapahtui kello 14:n aikaan Sangintien ja Sieppotien risteyksessä. Poliisin mukaan mies otti tytön kiinni ja kantoi autoon. Tytön reppu ja polkupyörä jäivät paikalleen.

Tapauksen tutkija rikosylikonstaapeli Antti Alaviitala pitää lapsen sieppaamista erittäin harvinaisena niin Oulun kuin koko Suomenkin mittakaavassa.