Uutiset

Yli 20 kuoli
pommi-iskuissa
Indonesian Sulawesilla

EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS<br />Pommi-iskun uhria hoidettiin Tentenan sairaalassa lauantaina.
EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS
Pommi-iskun uhria hoidettiin Tentenan sairaalassa lauantaina.

Ainakin 22 ihmistä sai lauantaina surmansa kahdessa pommi-iskussa Sulawesin saarella Indonesiassa. Pommit räjähtivät väkeä täynnä olleella torilla Tentenan kaupungissa. Isku oli verisin yli kahteen ja puoleen vuoteen Indonesiassa.

Iskuissa haavoittui kuutisenkymmentä ihmistä, joista monet saivat vakavia vammoja. Kaikki uhrit olivat tiettävästi kaupungin asukkaita ja poliiseja.

- Tarvitsemme veripusseja ja lääkkeitä, koska monet haavoittuneista menettävät verta ja tarvitsevat pikaista hoitoa, kerrottiin paikallisesta sairaalasta.

Viranomaisten mukaan toinen räjähdys tapahtui 15 minuutin kuluttua ensimmäisestä iskusta ja oli edellistä voimakkaampi.

Poliisi epäilee iskuista ääri-islamilaisia ryhmiä. Iskujen tekijöiden arvellaan olevan kytköksissä Jemaah Islamiah -verkostoon, mutta selvää näyttöä asiasta ei ollut. Verkoston uskotaan olleen muun muassa Balin pommihyökkäysten takana. Lokakuussa 2002 räjähtäneet pommit vaativat yli 200 kuolonuhria Balin lomasaarella.

Sulawesilla puhkesi jo 1990-luvulla muslimien ja kristittyjen välisiä väkivaltaisuuksia. Useita vuosia kestäneissä kahinoissa on kuollut 2 000 ihmistä.

Indonesian 220 miljoonasta asukkaasta 85 prosenttia on muslimeja. Maan itäosissa joillakin alueilla kristittyjä on yhtä paljon kuin muslimeja.