Uutiset

Ammattitaitokisat loppusuoralle
aurinkoisissa tunnelmissa

LEHTIKUVA<br />Ammattitaitokisojen kävijäennätys tehtiin perjantaina, kun Helsingin messukeskuksessa vieraili 42 559 ihmistä.
LEHTIKUVA
Ammattitaitokisojen kävijäennätys tehtiin perjantaina, kun Helsingin messukeskuksessa vieraili 42 559 ihmistä.

MARJA MYLLYLUOMA

Tänään päättyville ammattitaidon MM-kisoille lauantai oli monessa mielessä aurinkoinen päivä. Kun perjantain kävijämäärät laskettiin, löytyi reipas ennätys. Helsingin messukeskuksessa vieraili perjantaina 42 559 ihmistä eli enemmän kuin koskaan aiemmin yhden päivän aikana. Suurimpienkin messujen päiväsaalis on ollut yleensä 35 000 kävijää.

Ammattitaitokisojen ensimmäiset päivät torstai ja perjantai vetivät yhteensä 81 575 vierasta. Suurin osa heistä oli uravalintaansa tekeviä nuoria. Lauantain kävijäprofiili oli pitkälti toisennäköinen. Lukuisat perheet olivat ottaneet kisat viikonvaihteen kohokohdaksi.

- Vaikuttavaa. Hienoa nähdä, että ihmiset osaavat tehdä jotakin käsillään. Monilta varttuneemmilta kadonnut ammattiylpeyskin on täällä aistittavissa, totesivat helsinkiläiset Ritva ja Mika Seppälä. Myös seitsenvuotiaat Tekla ja Joel nauttivat kisaretkestä.

Perhe pysähtyi pitkäksi toviksi ihailemaan Janne Leppäsen , toisen Turun Sanomien nimikkokilpailijan määrätietoista uurastusta kuparikaton kimpussa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jannen mielestä lauantai sujui paljon paremmin kuin perjantai. Rakennuspeltiseppien sarjassa kisaava raisiolainen onnistui välttämään lommot ja muut hamat. Viimeiseksi kilpailupäiväksi jäi enää neljä saumaa ja viimeistelytöitä.

Turun Sanomien niin ikään adoptoiman Olli Laihisen ilmeet olivat yhtä aurinkoiset. Tietoliikenneasennus sujui siihen malliin, että turkulainen oli sarjansa kakkosena japanilaisen kilpakumppaninsa jälkeen.

Jonkin verran Olli pelkäsi tänään edessä olevaa viimeistä rutistusta, multimediakaapelointia. Monet osat ovat tuttuja vain japanilaiselle, joka muutenkin on karannut toisten saavuttamattomiin.

Mahdollinen mitalisija alkoi tuntua Ollista kutkuttavalta.

- Mutta vaikka kaikki menisi loppumetreillä päin mäntyä, kisaan osallistuminen ei kaduttaisi. Jo mahtavan fiiliksen ja kokemuksen takia tänne kannatti tulla, Olli totesi ennen kuin lähti maanmiestensä mukana uimaan, saunomaan ja joukkuetoverin hierottavaksi.