Uutiset

Kaksi sukeltajaa loukkaantui
onnettomuudessa Hangon vesillä

Turun Sanomat, Hanko

Kaksi sukeltajaa loukkaantui lauantaina päivällä Hangon länsipuolella tapahtuneessa sukellusonnettomuudessa. Suomenlahden merivartiosto sai tiedon tapahtuneesta kello 12.13.

Viiden hengen sukellusseurue oli ollut sukeltamassa Tryhållsskäretin edustalla, seurueesta kaksi oli vedessä ja kolme tukialuksella. Vedessä olleet nainen ja mies olivat sukeltaneet 18 metrin syvyydessä olevalle hylylle, mutta joutuneet jostain syystä tekemään hätänousun. On mahdollista, että hätänousuun jouduttiin turvautumaan jomman kumman menetettyä tajuntansa vedessä.

Hätänousun seurauksena kumpikin sai sukeltajantaudin. Nainen oli saanut sekä sydän- että hengityspysähdyksen, ja hän loukkaantui miestä vakavammin, tosin nainenkin saatiin elvytettyä jo paikan päällä. Loukkaantuneet toimitettiin helikopterilla Turun yliopistolliseen keskussairaalaan.

Sukeltajantauti on sairaus, joka aiheutuu paineen nopeasta vähenemisestä. Seurauksena on kaasujen kupliminen veressä, mikä aiheuttaa hengenvaarallisia oireita.

Paikalla olivat päivystävä meripelastushelikopteri, lääkärikopteri, pelastuslaitoksen yksiköitä ja partiot Hangon ja Hiittisten merivartioasemilta. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.