Uutiset

Ranskalaiset torjuivat selvästi EU:n perustuslain

Pariisi,
(STT)

Virallisen ja lopullisen tuloksen mukaan EU:n perustuslakia vastaan äänesti Ranskassa 54,87 prosenttia kansalaisista, uutistoimisto AFP on kertonut. Ranskan sisäministeriön vahvistamien lukujen mukaan lakia puolsi 45,13 prosenttia äänestäjistä.

Ranskan presidentti Jacques Chirac myönsi jo välittömästi ovensuukyselyjen julkistamisen jälkeen, että EU-perustuslain vastustajat voittivat selvästi eilisen kansanäänestyksen.

- Ranska on demokraattisesti torjunut perustuslain. Unionin perustajajäsenenä Ranska pysyy luonnollisesti EU-jäsenenä ja huolehtii velvoitteistaan, Chirac sanoi lyhyehkössä tv-lausunnossaan illalla.

Samalla Chirac kuitenkin painotti, että kansan päätös vaikeuttaa maan etujen ajamista unionissa ja muistutti yhdeksän muun EU-maan jo hyväksyneen perustuslain.

Italian ja Saksan johtajat pitivät ranskalaisten päätöstä torjua EU:n perustuslaki takaiskuna koko Euroopan ja EU:n tulevaisuudelle.

EU:n puheenjohtajamaan Luxemburgin pääministeri Jean-Claude Juncker ja komission puheenjohtaja José Manuel Barroso puolestaan vakuuttivat, että perustuslain vahvistuskierros jatkuu suunnitellusti Ranskan äänestystuloksesta huolimatta.