Uutiset

Mäenpää: Nokittelu seis, työmarkkinailmapiiri myrkyttyy

Ikaalinen,
(STT)

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää hoputtaa paperikiistan osapuolia neuvottelupöytään sopimisen hengessä. Nokittelun aika on hänen mielestään ohi.

- Työnantajien vastuuttomuutta voi vain ihmetellä, sillä työsulku vaurioittaa jo Suomen kansantaloutta. Paperitehtaiden seisoessa niihin kytkyssä olevat alat joutuvat lisäksi ahtaalle ja pahimmassa tapauksessa lopettamaan toimintansa, Mäenpää valitteli. Hän puhui STTK:laisen Meijerialan Ammattilaiset MVL:n 60-vuotisjuhlissa Ikaalisissa.

Mäenpään mukaan työmarkkinailmapiiriä myrkyttävät tällä haavaa paperiteollisuuden tilanteen lisäksi myös useiden yritysten viimepäiväiset ilmoitukset yt-menettelyistä, irtisanomisista ja tehtaiden sulkemisista.

Mäenpää arvioi työmarkkinoiden olevan tällä hetkellä laajassa murroksessa, kun työnantaja haluaisi siirtää yhä enemmän asioita sovittaviksi paikallisesti.

MVL:n liittovaltuuston puheenjohtaja Tarja Bärn-Fagerlund arvoi puheessaan palkansaajaryhmien yhteistyön tiivistyvän lähivuosina elintarviketeollisuudessa ja myös meijerialan palkansaajien keskuudessa.