Uutiset

Ollin ja Jannen
kilvoittelu jatkuu

MARJA MYLLYLUOMA

Kaikki Suomen yhdeksäsluokkalaiset eivät sittenkään olleet Helsingin messukeskuksessa torstaina. Heitä riitti melkoiset laumat vielä perjantainakin ammattitaidon MM-kisoja seuraamaan. Vaikkei tungos yltänytkään aivan avajaispäivän mittoihin, yleisömenestystä jaksettiin yhä iloisesti ihmetellä. Korkean tason ihmettelijä oli tällä kertaa Opetushallituksen pääjohtaja KirsiLindroos .

Kaikenikäiset kävijät saivat nähdäkseen uutta ja vanhaa. Ensimmäistä kertaa kisojen 53-vuotisessa historiassa päästiin kyläilemään Global Skills Villagessa. "Kylä" perustettiin yhdistämään ammatillisen koulutuksen osapuolet opettajista elinkeinoelämän vaikuttajiin. Aiemmin oivallukset ja Siperian opetukset on vaihdettu epävirallisemmin.

Tänään lauantaina Village-seminaarin aiheena on kestävä kehitys.

- Yksi tärkeimmistä koko ammatillisen koulutuksen yhteisistä teemoista, tähdensi seminaarin koordinaattori Susanna Tauriainen , Opetushallituksesta hänkin.

Myös työturvallisuutta arvostetaan niin Global Skills Villagessa kuin kisoissa kaikkiaankin. Kokemuksesta tiedetään, että tahdin kiihtyessä loppua kohti kilpailijoiden ote työturvallisuudesta on vaarassa lipsua. Voitosta on kuitenkaan turha haaveilla, jos on tehnyt työnsä pelkästään nopeasti ja tarkasti. Tehtävistä on suoriuduttava myös turvallisesti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turun Sanomien "kummipojat", tietoliikenneasentaja Olli Laihinen ja rakennuspeltiseppä Janne Leppänen ovat sisäistäneet oman alansa turvavaateetkin. Vankasta ammattitaidosta huolimatta kumpaisellekin sattui päivän mittaan yksi harmillinen "kämmi". Tapahtunutta ei kuitenkaan jämähdetty murehtimaan vaan jatkettiin entistä rivakammin.

Perjantain urakan päättyessä kisat olivat puolessa välissä. Suurin piirtein puoleen väliin Olli ja Jannekin olivat kilpatehtävissään ehättäneet. Toiselle puoliajalle lähdettiin siis tuttuun tapaan levollisin mielin.