Uutiset

Pääministeriehdokkaat Keravan Teboililla

TS/Compic<br />Jyrki Katainen
TS/Compic
Jyrki Katainen

ESuomi kohisee presidentinvaaleista turhaan. Olisi korkea aika riisua presidentiltä loputkin valtaoikeudet, ja antaa eduskunnan valita haluamansa maailmanparantaja tai myyntitykki.

Salatarkastajaa kiinnostaa sen sijaan vajaan parin vuoden kuluttua pidettävät eduskuntavaalit.

Tarkastajalle on kuiskailtu, että myös pääministerivaali alueellistetaan, kuten uusi pyhä oppi kuuluu.

Vaalien keskipiste ei olekaan kaksien viime vaalien tapaan Helsinki vaan sen takapiha Uusimaa. Se on Matti Vanhasen (kesk) ja Eero Heinäluoman (sd) vaalipiiri. Edellinen asustaa tunnetusti Nurmijärvellä ja jälkimmäinen Vantaalla.

Joukosta puuttuu enää Jyrki Katainen (kok). Hän on siilinjärveläinen mutta ei välttämättä kauan. Kokoomuksessa harkitaan vakavasti Kataisen pakkosiirtoa Espooseen, joka on puolueen yksi vahvimmista kannatusalueista. Espoossa olisi tilaa kärkiehdokkaalle varsinkin, jos Marjo Matikainen-Kallström on jo nyt uransa huipulla.

Pääministerivaalikuvio tosin rikkoontuu, jos Vanhanen joutuu presidentiksi. Kannatusmittausten perusteella hänen ei kuitenkaan tarvitse uhrautua.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Alueellistaminen on ihanaa! Ajatelkaapa, että vaalien kuumin yleisötilaisuus käydäänkin Vanhan Ylioppilastalon sijaan Keravan Teboililla. Kaffit ja nisut kustantaa siirtoministeri Hannes Manninen (kesk).

Eurokansanedustaja Alexander Stubb (kok) on pelimiehiä. Kolopallossa hän on ollut maajoukkuetasoa. Poliitikkona mies toimii kuten sattumapoliitikot toimivat.

Kaikkien alojen asiantuntemus hipoo täydellisyyttä.

Europarlamentissa on ihmetelty Stubbin kääntymistä nopeasti puolustamaan suomalaisen sokerin tuotantoa ja vastustamaan maailman kauppajärjestön WTO:n vaatimuksia.

Unionin laajentuminen on Stubbille tärkeä asia, vaikka miehen europuolue vastustaa Turkin jäsenyyttä. Stubbin kollegoja kismittää se, että mies tuntuu olevan enemmän komissaari Olli Rehnin (kesk) kuin kokoomusmeppien linjalla.

Joukko pitkän poliittisen virkaiän naiskansanedustajia katseli kiinnostuneena lehteä, jossa hehkui uudessa kuosissa laulaja Laura Voutilainen .

- Sitä se tantraseksi saa aikaan, yksi huokaili aiemmin lukemaansa juttua, jossa Voutilainen oli kehunut moista itämaisen seksin muotoa.

- Sinulle saattaisi sopia paremmin tanttaseksi, letkautti puoluetoveri ystävällisesti.

TS/Compic<br />Matti Vanhanen
TS/Compic
Matti Vanhanen
TS/Jonny Holmén<br />Eero Heinäluoma
TS/Jonny Holmén
Eero Heinäluoma