Uutiset

Joensuuntiestä tulee viihtyisä pääkatu

TS/Päivi Palm<br />Somerolaisyrittäjät Anita Hallapelto (vas.) ja Liisa Halme kannattavat kiihkeästi Joensuuntien perusteellista kunnostusta. Somero tarvitsee heidän mielestään viihtyisän ja tyylikkään pääkadun.
TS/Päivi Palm
Somerolaisyrittäjät Anita Hallapelto (vas.) ja Liisa Halme kannattavat kiihkeästi Joensuuntien perusteellista kunnostusta. Somero tarvitsee heidän mielestään viihtyisän ja tyylikkään pääkadun.

PÄIVI PALM

Someron pääväylän, Joensuuntien perusteellinen kunnostus puhuttaa yhä edelleen kaupunkilaisia. Turun Sanomien juhlatreffeillä keskiviikkona osa väestä toivoi, että remontti saataisiin valmiiksi mahdollisimman pian. Heidän mielestään kyse on jopa kaupungin maineesta.

Vastustajat puolestaan ihmettelivät, miksi kilometrin kadunpätkään pitää upottaa lähes kaksi miljoonaa euroa, kun muitakin rahanreikiä on riittämiin. Esimerkeiksi tärkeämmistä menoista nousivat vanhusten hoito ja terveydenhuolto.

Treffeillä vieraillut Someron kaupunginjohtaja Leo Haltsonen pitää remonttia erittäin tarpeellisena. - Korjausten myötä Joensuuntiestä tulee turvallinen ja mukava katu, jonne saadaan kunnollinen valaistus ja kevyen liikenteen väylät molemmille puolille. Myös istutukset lisäävät aikanaan viihtyisyyttä.

Hän uskoo, että uusi uljas Joensuuntie innostaa myös kadun varrella olevien rakennusten omistajat ja yrittäjät kohentamaan alueen ilmettä.

- Myönteinen kehitys lisää myös muiden intoa parantaa maisemaa. Nyt Joensuuntie kaipaa lisää istutuksia ja monia rakennuksiakin sietäisi hiukan korjata, sanoo Haltsonen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kampaaja Liisa Halme ja putiikin pitäjä Anita Hallapelto pitävät kadun korjausta aivan välttämättömänä ja malttavat tuskin odottaa työn valmistumista.

- Ei ole ihme, että somerolaiset käyvät autolla kaupassa, kun pääkatu on tämän näköinen. Koko väylällä ei ole minkäänlaista yhtenäistä ilmettä, istutuksia ja puita ei juuri ole eivätkä talotkaan kauhean hääppöisiltä näytä. Katuremontti nostaa aivan varmasti Someron imagoa, sanovat yrittäjät.

Siniset sakset ja Eiffel-torni

He ovat jo tarttuneet toimeen. Anita Hallapellon muotiliikkeen seinustalla väriläikkänä on keltavihreä kukkaistutus. Hän odottaa myös kunnon kilpeä liikkeeseensä ja tilauksessa on myös Eiffel-tornin muotoinen koriste kertomassa, että putiikissa myydään pariisilaisvaatteita.

Liisa Halme puolestaan on tilannut suurikokoiset siniset sakset liikkeensä tunnusmerkiksi.

- Kyllä mielikuvituksellakin pitkälle pärjää. Yrittäjien vastuulla on tietenkin se, että heidän oma plaaninsa on kunnossa ja kauniisti hoidettu. Mutta myös kaupungin pitää ottaa hoitovastuuta, sanoo Liisa Halme. Hän itse jopa käy leikkaamassa liikennemerkkien juurella rehottavat ruohontupsut siisteiksi.

Someron kaupunki tiedottaa parhaillaan Joensuuntien korjausten tuomista muutoksista alueen tonttien ja rakennusten omistajille. Varsinaiset työt alkavat syksyllä ja valmista on luvassa ensi vuonna loppukesästä. Korjausten lasketaan maksavan noin 1,7 miljoonaa euroa.

TS-treffien kyselyyn museoiden ylläpitovastuusta vastasi Somerolla yli 400 henkilöä.

Parhaasta juttuvinkistä palkittiin somerolainen Päivi Uutela .

Seuraavat Treffit ovat 1. kesäkuuta Kaarinassa.