Uutiset

Rauno Heikola lähtee mukaan piispanvaaliin

TS/Timo Jerkku<br />Tuomiorovasti Rauno Heikola harkitsi pitkään, ennen kuin suostui ehdolle piispanvaaliin.
TS/Timo Jerkku
Tuomiorovasti Rauno Heikola harkitsi pitkään, ennen kuin suostui ehdolle piispanvaaliin.

ANNA KUUSELA

Turun Tuomiokirkkoseurakunnan tuomiorovasti Rauno Heikola lähtee mukaan piispanvaaliin. Häntä on pyydetty jo helmikuusta alkaen useita kertoja ehdolle Turun arkkihiippakunnan piispaksi, mutta vasta parin päivän takainen pyyntö sai hänet suostumaan.

- Pitkän harkinnan jälkeen annoin suostumukseni, Heikola kertoo.

- Olin pitkään aika tavalla sillä kannalla etten lähde tähän, mutta eivät ne antaneet rauhaa. Ajattelin, ettei tässä mitään menetäkään.

Heikola ei paljasta, kuka on valitsijayhdistyksen takana. Kannattajia on sekä Varsinais-Suomesta että Satakunnasta.

Valitsijayhdistyksen jäsenet vetosivat Heikolan pitkään kokemukseen kirkossa ja pappina sekä hallinnollisissa tehtävissä seurakuntayhtymässä ja tuomiokapitulissa.

Heikola kertoo, että nykyinen virka on niin hyvä, että ajatus siitä luopumisesta saa haikean olon.

- En ole kovin usein tottunut virkaa vaihtamaan.

Teologian tohtori Rauno Heikola on toiminut nykyisessä virassaan tuomiorovastina vuodesta 2000. Sitä ennen hän oli 12 vuotta Naantalin seurakunnan kirkkoherrana ja samaan aikaan yhdeksän vuoden ajan lääninrovastina, joka on piispan ja tuomiokapitulin luottohenkilö.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tähän mennessä kiinnostuksensa piispan virkaa kohtaan ovat ilmoittaneet Uppsalan tuomiorovasti Tuulikki Koivunen-Bylund , Suomen Lähetysseuran johtaja Seppo Rissanen , Ulvilan kirkkoherra Kari Mäkinen ja Kankaanpään kirkkoherra Keijo Rainerma sekä Kaarinan kirkkoherra, asessori Pirjo Vahtola .

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulista on tilattu toistaiseksi kuudet valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat, mutta yhtään ei virallisesti ole vielä jätetty.

Turun arkkihiippakunnan piispanvaalin ehdokasasettelu päättyy 11. heinäkuuta. Vaali on 8. syyskuuta, ja mahdollinen toinen kierros käydään 29. syyskuuta. Uusi Turun piispa voi aloittaa tehtävässään vuodenvaihteessa.

Turun piispan virka tuli avoimeksi Ilkka Kantolan jätettyä tehtävänsä toukokuun alussa. Kantola jätti erohakemuksensa helmikuussa avioeronsa jälkeen.