Talous

Seawind Line
vähentää
45 henkilöä

Silja-konserniin kuuluva Seawind Line on aloittanut yt-neuvottelut Starwind-aluksen henkilökunnan kanssa. Neuvottelut koskevat aluksen koko 45 ihmisen suuruista henkilöstöä.

Silja Linen viestintäjohtaja Tuomas Nylundin mukaan yt-neuvottelut aloitettiin, koska yhtiö aikoo luopua Starwind-aluksesta syksyllä. Alus on ollut Tallinnan rahtiliikenteessä, mutta ei yhtiön mukaan sovellu Tallinnan reitille.

Kesän ajaksi ruotsin lipun alla oleva Starwind on siirretty Turun liikenteeseen täydentämään Turun linjan rahdin kuljetustarpeita. Kesän aikana rahtikapasiteettia tarvitaan lisää, kun matkustajalaivojen autokannet täyttyvät henkilöautoista. Starwindin lisäksi Turun ja Tukholman välillä liikennöivät Skywind- ja Seawind-alukset.

Nylundin mukaan Silja Line pyrkii löytämään mahdollisimman monelle Starwindillä työskentelevälle ihmiselle töitä yhtiön muilta aluksilta. Tallinnan rahtiliikenteeseen Silja etsii myös uutta ratkaisua. Silja Line on jo aiemmin keväällä ilmoittanut aikeestaan tilata kaksi uutta ropax-alusta Seawindin Turun linjan liikenteeseen.