Uutiset

Kannattajien
jalkatyö tärkeää
henkilövaaleissa

TS/Marttiina Sairanen<br />Turkulainen Talvikki Koskinen on ilmoittautunut mukaan Tarja Halosen presidentivaalikampanjaan. Koskinen on ollut tyytyväinen istuvan presidentin tapaan hoitaa virkaa.
TS/Marttiina Sairanen
Turkulainen Talvikki Koskinen on ilmoittautunut mukaan Tarja Halosen presidentivaalikampanjaan. Koskinen on ollut tyytyväinen istuvan presidentin tapaan hoitaa virkaa.

LEA PEUHKURI

Turkulainen Talvikki Koskinen ja kaarinalainen Jaakko Ossa tietävät jo nyt, millaisissa tunnelmissa he viettävät ensi tammikuun 15:tä päivää. Koskinen ja Ossa jännittävät presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tuloksia keskivertosuomalaista enemmän, sillä ehdokkaiden menestys riippuu osaltaan heidän tekemästään vaalityöstä.

Talvikki Koskiselle Tarja Halosen (sd) kampanjaan lupautuminen oli jokseenkin itsestään selvää.

- Olen ollut Sdp:n jäsen kymmenisen vuotta ja osallistunut myös Halosen aiempaan presidentinvaalikampanjaan. Näinä vuosina ei ole tullut esille mitään sellaista asiaa, minkä vuoksi en olisi tyytyväinen hänen toimintaansa presidenttinä.

Kansanedustaja Virpa Puiston eduskunta-avustajana työskentelevälle Koskiselle on kertynyt kampanjakokemusta myös muista vaaleista.

- Presidentinvaaleissa ehdokkaan persoona on näkyvillä voimakkaasti. Presidentti on vahva myös instituutiona. Siksi tuntuu, että ihmiset suhtautuvat myönteisesti presidentinvaaleihin ja tulevat keskustelemaan innokkaasti.

Vapaa-aikaa jo varattu vaalityöhön

Myös Sauli Niinistön (kok) joukkoihin lupautuneella Jaakko Ossalla on aikaisempaa kokemusta vaalikampanjoinnista. Hän on seissyt muun muassa Ville Itälän takana eduskuntavaaleissa.

Vaalityön näkeminen läheltä on saanut vero-oikeuden professorina työskentelevän Ossan arvostamaan poliitikoita.

- Ehdokkaat ovat hirmuisessa pyörityksessä. Illasta iltaan joutuu menemään tilaisuuksiin tietämättä, onko kuulijoita paikalla kaksi vai sata, Ossa sanoo.

- Rivikannattajalle jalkatyö on varmaan tärkeintä, mitä voi tehdä ehdokkaan eteen. Olen valmis antamaan runsaasti vapaa-aikaani tähän.