Uutiset

Rooman klubi sai ensimmäisen suomalaisen naisjäsenensä

TS/VTT<br />Rooman klubissa tutkija Sirkka Heinonen aikoo ottaa esille tietoyhteiskuntaa sivuavia teemoja.
TS/VTT
Rooman klubissa tutkija Sirkka Heinonen aikoo ottaa esille tietoyhteiskuntaa sivuavia teemoja.

MIKA RAJALA

Rooman klubi on saanut ensimmäisen suomalaisen naisjäsenensä. Tutkija Sirkka Heinonen, 51, on kutsuttu klubin jäseneksi. Heinonen on johtava tutkija VTT:ssä ja hänellä on tulevaisuudentutkimuksen dosentuuri Turun kauppakorkeakoulussa.

- Tämä on mielenkiintoinen haaste, totesi Heinonen kutsusta Rooman klubin jäseneksi.

Rooman klubin jäseniltä toivotaan osallistumia vuosikonferensseihin. Tämän lisäksi kullakin maayhdistyksillä on kokouksia.

Toimintamalliaan Rooman klubin jäsenenä Heinonen on jo alustavasti miettinyt

- Mahdollisesti aion jollain tavalla osallistua järjestön uudistamiseen.

Ensimmäinen Suomen maayhdistyksen kokous Heinosella on jo torstaina.

Uutena jäsenenä hän pitää kokouksessa puheen.

- Siellä aion puhua omasta asialistastani. Teemoja, joita toivon voivani tuoda ponnekkaasti Rooman klubin toimintaan, ovat esimerkiksi kestävän kehityksen tietoyhteiskunta, työnteon tulevaisuus ja tekniikan filosofia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Syksyllä USA:han

Syksyllä on tiedossa klubin vuosikonferenssi Yhdysvaltain Virginiassa. Siellä on tarkoitus käsitellä nuorten asioita. Viime vuonna vuosikokous järjestettiin Suomessa.

Tulevaisuuden tutkija Heinosella on vahva humanistinen tausta. Tohtoriksi hän väitteli vuonna 1999.

Tutkimuskohteenaan hänellä oli antiikissa vaikuttaneen Senecan tuotanto. Väitöskirja käsitteli muun muassa ihmisen suhdetta luontoon ja teknologiaan.

Vaihtoehtona humanistilla olisi aikoinaan ollut ura filologina. Vuonna 1979 VTT:n työilmoitus kuitenkin tärppäsi eikä Helsingin yliopiston englantilaisen filologian laitos saanut nuorta humanistia palkkalistoillensa.

Turun kauppakorkeakoulun dosenttina Heinosen erityinen osaamisalue on tekniikan filosofia. Tekniikan filosofiassa käsitellään muun muassa sitä, miten tekniikan kehittyminen vaikuttaa ihmisten arkeen ja elämään.