Talous

TeliaSonera
odottaa vastausta
Turkcellilta

TeliaSoneran johto ei ollut vielä tiistaina saanut mitään kirjallista selvitystä, miksi turkkilainen perheyhtiö Cukurova ei halunnutkaan allekirjoittaa lopullista osakkeiden kauppakirjaa maan suurimmasta teleoperaattorista Turkcellistä alkuviikosta.

Toimitusjohtaja Anders Igel on palannut Turkista Tukholmaan, jonne hän matkusti sunnuntaina allekirjoittamaan sopimusta, kertoi yhtiön viestintäjohtaja Michael Kongstad STT:lle tiistaina iltana.

- Olemme kyllä puhuneet Cukurovan edustajien kanssa, mutta emme halua kommentoida keskusteluja sen enempää.

Kongstad ei myöskään halunnut kommentoida uusimpia lehtitietoja, joiden mukaan Turkcellin osakkeista olisivat yhä kiinnostuneempia myös venäläiset sijoittajat.

TeliaSonera kertoi maaliskuussa sopineensa Cukurovan kanssa sen Turkcell-omistuksen kaupasta. Sopimus sisälsi määräpäivän, johon mennessä lopullinen kauppakirja piti allekirjoittaa. Takaraja oli tämän viikon maanantai.

TeliaSoneran on määrä maksaa Cukurovan 27 prosentin osuudesta 3,1 miljardia dollaria eli runsaat 2,4 miljardia euroa. TeliaSoneralla on Turkcellissä 37 prosentin omistusosuus, ja kaupan myötä sen siivu kasvaisi 64 prosenttiin.