Uutiset

Hammaslääkäripula
helpottuu Kemiönsaarella

MIIA KESKIPETÄJÄ

Kemiönsaaren hammaslääkäritilanne on lopultakin kaunistumassa, kun terveyskeskuksen valtuuston maanantaina valitsema uusi hammaslääkäri aloittaa elokuussa. Vielä tällä hetkellä Kemiönsaaren terveyskeskuksen neljästä hammaslääkärin virasta on täytettynä vain kaksi ja puoli.

Kemiönsaarella on ollut pitkään vaikeuksia löytää edes hakijoita hammaslääkärin virkoihin. Terveyskeskuksessa on viimeksi 2002 ollut kaikki neljä virkaa täytettynä. Pahin tilanne koettiin viime vuonna, kun viroista vain kahdessa oli hammaslääkärit yli puolen vuoden ajan.

- Yllättävän hyvin siitäkin selvittiin. Nyt näyttää kuitenkin hieman valoisammalta, vaikka jäähän meillä edelleen puolikas eli osa-aikainen paikka auki, Kemiönsaaren terveyskeskuksen talouspäällikkö Karin Simola laskee.

Kemiönsaaren terveyskeskuksen hallitus päätti myös aikaistaa vuodelle 2006 suunniteltua Kemiön terveysaseman röntgenosaston digitalisointia. Valtuusto siunasi samantien investointimuutoksen, jolla digitalisointiin varatut 200 000 euroa siirrettiin kuluvalle vuodelle.

Digitalisointia aikaistettiin, koska nyt hankinnat päästiin kilpailuttamaan samassa Paraisten ja Someron kaupunkien kanssa.