Uutiset

Huovinen toivoo
ehtoollisyhteyttä
katolilaisten kanssa

Luterilaiset kaipaavat Helsingin piispan Eero Huovisen mukaan yhteiseen ehtoollispöytään katolilaisten kanssa. Samalla hän korostaa, että ehtoollisyhteys edellyttää yksimielisyyttä keskeisissä uskonkohdissa.

Piispa Huovinen luennoi ekumeniasta ja ehtoollisesta Italian roomalaiskatolisen piispainkokouksen ehtoollista käsittelevässä kongressissa eteläitalialaisessa Barin kaupungissa keskiviikkona.

Katolilaisilla ja luterilaisilla on Huovisen mukaan yhteinen käsitys ehtoollisen sakramentista.

- Olemme yhdessä halunneet luottaa siihen, että pyhällä ehtoollisella Kristus itse on läsnä leivässä ja viinissä "todellisesti ja olemuksellisesti" ja lahjoittaa kastetuille uskoville koko pelastuksen todellisuuden, Huovinen totesi.

Tavoite näkyvästä ykseydestä ja yhteisestä ehtoollisesta edellyttää hänen mukaansa kärsivällistä syventymistä kristillisen uskon juuriin.

- Tarvitsemme siis kärsivällisyyttä syventyä meille ilmoitettuun totuuteen, mutta myös rohkeutta ottaa ratkaisevat askeleet silloin, kun riittävä yksimielisyys on saavutettu, Huovinen sanoi.

Barin kaupungissa järjestettävään arvovaltaiseen tapahtumaan osallistuu paljon seurakuntalaisia, sääntökuntalaisia ja katolisen kirkon johtoa. Kongressin päätösmessun toimittaa paavi Benedictus XVI .