Uutiset

Ensimmäiset multimedia-
insinöörit valmistuvat Turusta

Ensimmäiset multimedia- ja dvd-tekniikkaan suuntautuneet insinöörit vastaanottavat tutkintotodistuksensa ensi perjantaina Turun ammattikorkeakoulussa. Valmistuvia opiskelijoita on viisi.

Kaksi insinööriopiskelijaa on tehnyt yhdessä opinnäytetyönään cd-rom-pelin 4-8-vuotiaille pohjoismaalaisille lapsille. Peli tutustuttaa lapset Grönlannin kieleen ja kulttuuriin. Opintojen ensimmäisten vuosien aikana opiskelijat ovat suorittaneet klassisia insinööriopintoja. Sen jälkeen on perehdytty muun muassa kuvaamiseen, valaisemiseen, kuvankäsittelyyn, videoeditointiin sekä erityisesti eri ohjelmistojen hallintaan. Opinnoissa korostuvat myös eri taiteen alat.

Multimedia- ja dvd-tekniikan suuntautumisvaihtoehtovastaava Keijo Leinonen Turun AMK:sta kertoo, että vastaavanlaista insinööripohjaisesti toimivaa opintoalaa ei ole muualla Suomessa. Hän uskoo valmistuvien opiskelijoiden työllistyvän hyvin, sillä he voivat toimia esimerkiksi uusmedian asiantuntija- ja projektinhallintatehtävissä tai itsenäisinä yrittäjinä.