Talous

Nypro CMS saattaa vähentää
henkilökuntaa Salossa

PÄIVI PALM

Salolainen muovialan yritys Nypro CMS Oy aloittaa kesäkuun alussa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat tehtaan koko henkilöstöä. Nyprossa on 150 vakituista työntekijää ja heidän lisäkseen vuosittain töissä on 40 vuokratyöntekijää. Henkilöstöstä yli 100 työskentelee tuotannossa.

Toimitusjohtaja Mikko Salmela sanoo, että yhtiön tuotteiden kysyntä kääntyi laskuun vuoden vaihteessa, eivätkä tulevaisuuden näkymätkään näytä sen valoisammilta.

Salmela sanoo, että vasta kesäkuun toinen päivä alkavissa neuvotteluissa täsmentyy, millainen on henkilöstön vähentämistarve. Tässä vaiheessa hän ei pysty vielä lainkaan arvioimaan, kuinka monta ihmistä mahdollisten vähennysten tai lomautusten piiriin kuuluu.

- Missään tapauksessa ei kuitenkaan ole kyse tehtaan alasajosta. Nyt neuvotellaan siitä, miten yhtiön toiminta sopeutetaan tilauskantaa vastaavalle tasolle, Salmela kertoo.

Suurin osa menee vientiin

Nypron tulos kääntyi huonoon suuntaan varsin odottamatta, sillä vielä viime vuonna taloon pestattiin lisää väkeä. Yt-neuvotteluihin joudutaan toimitusjohtajan mukaan matkapuhelinten kotimaisten muoviosien kysynnän vähennyttyä.

Matkapuhelimien ja autojen muoviosien kysyntä painottuu yhä enemmän Keski-Eurooppaan ja Aasiaan, ja suurin osa Nypron tuotteista menee vientiin.

Aiemmin CMS Industry -nimellä toiminut yritys siirtyi viime vuoden alusta amerikkalaisen Nypro Inc:n ja suomalaisen M-Capital Oy:n omistukseen.

Nypro CMS:ksi yrityskaupan myötä muuttunut tehdas tulee toimii osana Nypron kansainvälistä verkostoa.

Omistajamuutoksen jälkeen Nypro CMS:n silloiset asiakassuhteet suomalaisten sähkö- ja elektroniikkateollisuusyritysten kanssa jatkuivat.

Tarkoituksena oli myös laajentaa asiakaskuntaa.