Uutiset

Kulku Kupittaan asemalle muuttuu toimistotalojen rakennustöiden ajaksi

ELINA MALKAMÄKI

Kupittaan rautatieaseman vieressä Turussa tehtävät rakennustyöt muuttavat junamatkustajien kulkureittejä asema-alueella. Kolmen toimistokerrostalon perustustöiden alettua kulkuyhteys piha-alueelta asemalle ohjataan työmaa-alueen läpi väliaikaista, katettua käytävää pitkin.

Aseman nykyinen pääsisäänkäynti puretaan ja sen tilalle asennetaan väliaikainen käytävä, joka kuitenkin tulee samaan kohtaan.

Jalankulkijat pääsevät asemalle Tykistökadulta, mutta autoilijat voivat joutua hakemaan parkkitilaa asema-aluetta kauempaa. Rakennustöiden takia aseman edustalla on pysäköintitilaa vain rajoitetusti, 25 paikkaa ja erikseen merkityt paikat invalideille ja saattoliikenteelle. Myös taksien paikka säilyy aseman edustalla.

Junamatkustajille on töiden ajaksi järjestetty 70 paikan verran lisää pysäköintitilaa Seston Etujätin itäpuolella sijaitsevalle hiekkakentälle. Sieltä suorin kulkuyhteys asemalle on marketin kautta.

Rakennusten valmistumisen myötä junamatkustajille on luvassa lisää parkkitilaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Asemalta pääsee kohta keskustaan

Asemalle liikennöimistä helpotetaan tieliikennejärjestelyillä. Tykistökadulle avataan kesän aikana uusi ajokaista, jonka kautta asemalta lähtevät autot pääsevät myös keskustan suuntaan vasemmalle. Liittymä kaistalle tulee Kupittaansillan puoleiseen pihan kulmaan.

Rakennustöiden aikana tehtävät räjäytykset ajoitetaan junavuorojen välisiin aikoihin, eikä asemahalliin tai aseman edustalle ole turvallisuussyistä pääsyä räjäytystöiden aikana.

Kupittaan asemapalvelun esimies Jussi Friman arvioi, että liikenteen poikkeusjärjestelyt ovat käytössä pitkälle syksyyn.

- Junamatkustajien kannattaa varautua siihen varaamalla matkalle lähtöön hieman tavallista enemmän aikaa.

Aseman läheisyyteen rakennettavista Intelligate-toimistokerrostalosta ensimmäisen, Eurocityn puoleisen rakennuksen on määrä valmistua ensi vuoden alussa. Rakennustöistä vastaa YIT Rakennus Oy.