Uutiset

Alandia karille
Ahvenanmaalla

Eckerö Linjen -varustamon Alandia-matkustajalautta ajoi karille maanantaina kello 17.55 Eckerön saaren edustalla. Alus ankkuroitui ensin noin 200 metrin päähän satamasta, mutta se pääsi omin konein satamaan. Kukaan matkustajista ei loukkaantunut pohjakosketuksessa, eikä laivassa ole vuotoa, kerrottiin varustamosta.

Erään matkustajan arvion mukaan onnettomuus saattoi aiheutua teknisestä viasta; laiva ohitti hänen mukaansa poijun väärältä puolelta ja kääntyi lisäksi väärään suuntaan. Onnettomuuspaikalle tullut merivartioston partiovene ja pieni hinaaja onnistuivat irrottamaan Alandian karilta jo tunnin kuluessa.

Laivalla oli 192 matkustajaa ja 63 miehistön jäsentä. Kaikki matkustajat ja autot poistettiin laivasta Eckerön satamassa, ja sukeltajan oli määrä tarkistaa illan mittaan laivan mahdollisia vahinkoja.

- Karikko sijaitsee väylän vieressä, ja Alandia sai pohjakosketuksen karikon edustalla, kertoi varustamon tuotepäällikkö Tor Rönnberg .

Alandia oli tulossa Eckeröhön Ruotsin Grisslehamnista. Varustamo peruutti onnettomuuden vuoksi maanantain iltavuoronsa Eckeröstä ja Grislehamnista.

Jos Alandia ei ole merikelpoinen tiistaina, Eckerön ja Grisslehamnin reittiä ei ajeta. Keskiviikkoaamuna reitillä ajaa Roslagen-laiva.

Onnettomuuden vuoksi annetaan meriselitys. Laivayhtiön yliperämiehillä on itsellään luotsin paperit eli laivalla ei ollut ulkopuolista luotsia.

Varustamo kertoo matkustajille tarkempia tietoja aikatauluista kotisivullaan www. eckerolinjen.fi .

Kun tieto pohjakosketuksesta tuli, matkustajat komennettiin kannelle ja pukemaan päälleen pelastusliivit. Yksi matkustajista, Bernt Styrström , kiitteli laivaväen nopeutta tiedottaa tapahtuneesta: jo yhdessä, kahdessa minuutissa kerrottiin mitä oli sattunut.