Uutiset

Paperiliiton tukitoimet
Ruotsissa laajenivat
muihin liittoihin

Ruotsin metalliliitto, metsä- ja puualan liitto sekä sähköliitto ilmoittivat maanantaina tukitoimista Ruotsin paperiliitolle, joka tukee Suomen paperityöntekijöitä.

Metalliliitto sekä metsä- ja puuliitto kieltävät jäseniään 2. kesäkuuta alkaen tekemästä työtehtäviä, joita Ruotsin paperiliiton jäsenet tekisivät ylitöinä.

Sähköliitto menee tukitoimissaan pidemmälle. Sen jäsenet eivät saa tehdä mitään paperiliiton työntekijöiden töitä, kertoo uutistoimisto TT. He eivät saa myöskään tehdä ylitöitä, jos ovat työviikkonsa aikana työskennelleet jossakin niistä 16 paperitehtaasta, joita paperiliiton ylityökielto koskee.

Ruotsin paperiliitto päätti viime perjantaina jatkaa aiemmin ilmoittamaansa ylityökieltoa Suomen paperiliiton tueksi ja ilmoitti samassa yhteydessä saartavansa työtehtävät, joita ylityökielto koskee. Näin töitä ei voisi teettää esimerkiksi ulkopuolisilla yrityksillä, joiden työntekijät kuuluvat muihin ammattijärjestöihin.

Tukitoimista nyt ilmoittaneet liitot haluavat saarroillaan turvata Ruotsin paperiliiton toimet. Metalliliiton sopimussihteerin Anders Tidermanin mukaan Ruotsin paperiliitto on pyytänyt tukitoimia metalliliitolta. Hän korostaa, että kyse on tuesta nimenomaan kotimaan paperiliitolle.

- Tämä ei tarkoita, että metalliliitto olisi kiihdyttämässä Suomen kiistaa. Teemme tämän turvataksemme Ruotsin paperiliiton ylityökiellon, Tiderman sanoo.