Talous

Koneen osake
nousi sisäpiiriepäilyistä huolimatta

Helsingin pörssissä kurssit olivat maanantaina myötäisessä, eivätkä sijoittajat hätkähtäneet myöskään sisäpiirikauppatutkintaan joutuneen hissiyhtiö Koneen kielteistä julkisuutta. Yhtiön osake päättyi 1,61 prosentin kasvuun. Mm. yhtiön pääjohtajaa Antti Herliniä epäillään sisäpiiririkoksesta liittyen Koneen ja Partekin fuusioon vuonna 2002, kertoi maanantaina Helsingin Sanomat. Poliisin esitutkinta on parhaillaan menossa.

TeliaSoneran kauppa turkkilaisen matkaoperaattorin Turkcellistä näytti maanantaina yllättäen kariutuvan. Yhtiön johto matkusti turhaan Turkkiin allekirjoittamaan lopullista sopimusta koko yhtiön haltuun saamiseksi. Turkcellin toinen omistaja Cukurova ei haluakaan myydä osuuttaan.

TeliaSoneran kurssi vajosi kaikkiaan liki puoli prosenttia.

Pörssissä Hex-yleisindeksi päätyi 0,47 prosentin kasvuun pisteluvussa 6 972,94 ja portfolioindeksi 0,56 prosentin kasvuun pisteluvussa 3 590,49.

Nokian kurssi päätyi hiukan perjantain päätöstason yläpuolelle 13,87 euroon hitusessa 0,29 prosentin nousussa.

Suurista metsäyhtiöstä UPM nousi reilun prosentin ja Stora Enson vaihdetumpi R-osake vahvistui 0,67 prosenttia.

Nousijoihin kuului myös Orion, jonka vaihdetumpi B-osake vahvistui peräti 4,07 prosenttia. Orionin nousulle ei markkinoilla löydetty oikein syytä, mutta se oli vaihdetuimpien listalla kolmantena maanantaina. Nousu on jatkunut 11. toukokuuta alkaen, jolloin yhtiön julkisti hyvän osavuosituloksen.

Maanantain pörssissä vaihtoa kertyi noin 679 miljoonaa euroa.