Uutiset

Miettimisaikaa
nopeista joukoista

TS/Roni Lehti<br />Antti Koivuniemi ei stressannut kirjoitusten arvosanoista.
TS/Roni Lehti
Antti Koivuniemi ei stressannut kirjoitusten arvosanoista.

MIIA KESKI-PETÄJÄ

Liedon lukion kasvatti Antti Koivuniemi on huhkinut pitkää työpäivää heti siitä alkaen, kun kirjoitukset päättyivät. Silti maanantaina Koivuniemi ennätti kurvata työpaikalleen raisiolaiseen matkailuautoja- ja vaunuja myyvään liikkeeseen pienen mutkan kautta.

- Kävin sittenkin koululla katsomassa tulokset, vaikka ensin olin ajatellut, että ennätän kuulla ne sitten juhlapäivänä. En juuri stressannut arvosanoista, kun tiesin, että kaikki menivät kirkkaasti läpi. On ihan sama, tuleeko sieltä m, c vai e - ei tämä ole kuin yo-tutkinto, Koivuniemi miettii.

Sen verran mukavasti kirjoitukset kuitenkin sujuivat, että ainakin yksi opiskelupaikka on jo turvattu: hyvin kirjoitettu reaali toi muassaan paikan yliopistosta lukemaan kemiaa.

- Ajattelen sitä lähinnä varavaihtoehtona. Kauppakorkeakoulu olisi minulle se ihan ehdoton paikka, ala tuntuu omalta ja siltä puolelta minulla on työkokemustakin.

Pääsykokeet Turun Kauppakorkeakoulussa odottavat kesäkuun lopulla, ja siitä parin viikon kuluttua Koivuniemi vaihtaa kesätyön armeijaan ja siellä nopean toiminnan joukkoihin.

- Menen armeijaan ihan mielelläni, sillä ensinnäkin koulutus on englanniksi, mistä voi olla hyötyä. Ja sitä paitsi siellä on vielä vuosi aikaa miettiä mitä haluaa, joten en ole siksikään nyt hirveästi huolehtinut suunnitelmista. Mutta jos saan opiskelupaikan kauppakorkeasta, niin sinne menen vuoden kuluttua.

Kovin suurisuuntaisia kesäsuunnitelmia Koivuniemi ei olekaan tehnyt, sillä niiden toteuttamiseen ei taitaisi löytyä aikaa. Se ei kuitenkaan harmita.

- Ei se haittaa, kun osaa nauttia töistä! Työ miehen tiellä pitää.