Uutiset

Valkolakki on pääsylippu

TS/Päivi Palm<br />Jenni Siikarla haaveilee jo opiskelijaelämästä. Tähtäimessä ovat sairaanhoitajan opinnot Turussa.
TS/Päivi Palm
Jenni Siikarla haaveilee jo opiskelijaelämästä. Tähtäimessä ovat sairaanhoitajan opinnot Turussa.

PÄIVI PALM

Pertteliläinen Jenni Siikarla , 19, ajattelee tulevaisuutta innoissaan, mutta pieni haikeuskin kaihertaa mieltä. Salolaisen Hermannin lukion kaveripiiri hajoaa maailman tuuliin ja edessä on myös muutto pois kotoa.

Siikarla on tyytyväinen valkolakkiinsa, koska se hänen mielestään on pääsylippu opiskelemaan ja omaan elämään. Ei sen kummempaa.

Seuraavaksi pitää ruveta jännittämään opiskelupaikan puolesta. Tähtäimessä ovat sairaanhoitajan opinnot Turussa. Alan valinta oli sikäli helppo, että Siikarlalla on aina ollut halu auttaa ja hän tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa.

Jonkun verran piti asiaa harkitakin. Taiteellisesti lahjakas Siikarla pohti myös erilaisia luovia ammatteja. Erityisesti näyttelijän työ veti puoleensa. Hän käy ahkerasti teatterissa, mutta ei ole itse uskaltautunut näyttämölle. Myös piirtäminen ja maalaaminen ovat tärkeitä.

- Ajattelin, että opiskelen kuitenkin ensin itselleni "järkevän" ammatin, jossa töitä riittää ja säännöllinen palkka kuuluu kuvioihin. Taideammatteja ehdin vielä harkita myöhemminkin ja voihan luovia asioita myös harrastaa täysillä, Siikarla huomauttaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Välivuotta Siikarla ei mielellään pitäisi, mutta ei sekään katastrofi olisi, jos opiskelupaikka ei tässä jaossa heltiäkään. Sitten pitää vain käydä töissä. Kesätöikseen hän on siivoojana Nokian tehtaassa Salossa.

- Työ on tosi raskasta, joten välillä jo haaveilen pienestä lomastakin. Rahaa pitää kuitenkin saada, sillä opiskeluja varten olisi hyvä saada jotain säästöönkin.

Kävi niin tai näin, tuore ylioppilas aikoo muuttaa pois kotoa. Mieli palaa kokeilla omia siipiään ja hänen mielestään nyt on juuri oikea aika.

Hermannin koulusta jäivät mieleen hyvät muistot.

Lukio on varsin rankka paikka, mutta Siikarlan mielestä opinnoista kuitenkin suoriutuu ilman valtavaa stressiä.

Lukujen lomassa pitää osata irrotellakin.

- Ainakin minulle lukio oli ihanaa aikaa. Ympärillä oli mukava yhteisö ja pystyimme lukujen ohessa tekemään kaikenlaista kivaa yhdessä.