Uutiset

Haatainen ja Lindroos eri linjoilla seutukoulusta

Turun Sanomat, Helsinki

Opetusministeri Tuula Haatainen (sd) toppuuttelee Opetushallituksen pääjohtajan Kirsi Lindroosin intoa uudistaa koko koulujärjestestelmä.

- Opetushallituksen tehtävänä on pohtia tällaisia seudullisia ratkaisuja. Mielenkiintoinen esitys, mutta mitään päätöksiä ei ole tehty, Haatainen sanoi maanantaina.

Lindroos kertoi lauantain Turun Sanomissa, että Opetushallitus kaavailee suurinta koulutuksen uudistusta sitten peruskoulun. Tavoite on, että peruskoulun, lukion, ammatillisten oppilaitosten ja aikuiskoulutuksen kurssitarjonta suunnitellaan seutukunnallisiksi kurssitarjottimiksi, josta oppilaat itse valitsevat haluamansa kurssin.

- Mitään päätöstä esimerkiksi siitä, että peruskoulu ja lukio olisivat yhdessä, ei ole. Se on niin suuren luokan muutos, että sitä täytyy pohtia, Haatainen sanoo.

Ministerin mielestä esitys täytyy kuitenkin "käydä vakavasti läpi", koska oppilamäärien lasku lähivuosina on niin suuri, ja se vaatii muutoksia perusopetuksen järjestämiseen.

Lindroosin mielestä seutukoulun toteuttaminen ei välttämättä vaadi eri päätöksiä tai lakimuutoksia.

- Nykyisellä lainsäädännöllä työtä on tehty tähänkin asti. Seutuyhteistyö on täysin mahdollista jo nyt, Lindroos sanoo ja lisää uskovansa, että seutukouluihin mennään lähivuosina joka tapauksessa.