Uutiset

Charles ja Camilla saivat toisensa

LK/AFP<br />Walesin prinssi Charles ja Cornwallin herttuatar Camilla avioliittonsa siunaustilaisuuden jälkeen Pyhän Yrjön kappelin portailla Windsorissa lauantaina. Hääparin takana vasemmalta kuninkaalisen perheen jäsenet prinsessa Eugenie, prinssi Andrew, kuningatar Elisabet, prinsessa Beatrice, prinsessa Anne, prinssi Harry, prinssi Philip, prinssi William ja prinssi Edward.
LK/AFP
Walesin prinssi Charles ja Cornwallin herttuatar Camilla avioliittonsa siunaustilaisuuden jälkeen Pyhän Yrjön kappelin portailla Windsorissa lauantaina. Hääparin takana vasemmalta kuninkaalisen perheen jäsenet prinsessa Eugenie, prinssi Andrew, kuningatar Elisabet, prinsessa Beatrice, prinsessa Anne, prinssi Harry, prinssi Philip, prinssi William ja prinssi Edward.

Walesin prinssi Charles avioitui lauantaina viimein elämänsä rakkauden Camilla Parker Bowlesin kanssa Windsorin kaupungintalossa pidetyssä yksinkertaisessa seremoniassa. Pariskunnan suhde on kestänyt 35 vuotta.

Korutonta vihkiseremoniaa oli seuraamassa vain kolmisenkymmentä hääparin läheistä. Todistajina toimivat Charlesin vanhin poika prinssi William ja Camillan poika Tom .

Vihkimisen jälkeen hääpari siirtyi Rolls Roycella Windsorin linnan kappeliin, missä Canterburyn arkkipiispa Rowan Williams siunasi liiton.

Siunaustilaisuus pidettiin vaatimattoman kuuloisesti suvun omassa kappelissa, joka kuitenkin on massiivisempi kuin miltä kuulostaa. Juhlaan osallistui yli 800 kutsuvierasta ympäri maailman, ja kappelissa oli tilaa myös kymmenille televisiokameroille ja kamariorkesterille.

Siunaustilaisuutta varten Camilla vaihtoi kermanvaalean polvipituisen leninkinsä ja takkinsa sekä pitsisomisteiseen suuren hattunsa pitkään harmaaseen hääpukuun.

Pariskunta pyysi syntejään anteeksi

Odotetuin osa seremoniasta oli kohta, jossa entisiä aviopuolisojaan pettänyt pariskunta pyysi Jumalalta anteeksiantoa synneilleen kovasanaisessa synnintunnustuksessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Tunnustamme monet syntimme ja suremme niitä, sekä syntejämme, joita olemme kautta aikojen tehneet, Charles ja Camilla lausuivat Williamsin perässä.

Anglikaanikirkkoherra Paul Williamson jätti vielä vähän ennen vihkimistä oman vastalauseensa, jossa hän sanoi, ettei eronnut prinssi Charles voisi kruununperijänä mennä uudelleen naimisiin. Paikallisviranomaiset kuitenkin hylkäsivät valituksen. Vastaavanlaisia valituksia oli tehty yhteensä 14 kappaletta.

Juhla käytiin läpi paljon matalammalla profiililla kuin Charlesin ja Diana Spencerin häät vuonna 1981. Kuitenkin myös tällä kertaa katujen varsille oli kerääntynyt runsaasti hurraavia ihmisiä.

- He ansaitsevat hieman onnea ja ovat todella yhteensopiva pari, sanoi Britannian lippua heiluttanut kanadalainen Jane Hand .

Poliisin arvion mukaan ihmisiä oli kuitenkin vain parikymmentä tuhatta, kun taas Dianan ja Charlesin häitä seurasi Lontoon kaduilla noin 600 000 ihmistä.

Heti häätilaisuuden jälkeen pariskunta lensi häämatkalle Pohjois-Skotlannin Aberdeeniin, josta heidän oli määrä siirtyä ylämaiden lomapaikkaansa Birkallissa. Parin kerrottiin viettävän omissa oloissaan kymmenen päivää, mutta keskeyttävän lomansa edustaakseen ensimmäistä kertaa yhdessä läheisen lasten leikkipuiston avajaisissa.

Luitko jo nämä?