Uutiset

Työmatkalaiset muistavat
kalliit matkat ennen seutulippua

TS/Timo Jakonen<br />Turkulainen Anneli Heinonen olisi valmis maksamaan seutulipustaan enemmänkin. - Verrattuna joukkoliikenteen toimivuuteen, tämä on ihan ilmaista, hän kehuu.
TS/Timo Jakonen
Turkulainen Anneli Heinonen olisi valmis maksamaan seutulipustaan enemmänkin. - Verrattuna joukkoliikenteen toimivuuteen, tämä on ihan ilmaista, hän kehuu.

KATJA IHATSU

Naantalissa asuvasta Tarja Haapasesta tuli joukkoliikenteen aktiivinen käyttäjä viitisen vuotta sitten, kun seutulippu tuli myyntiin. Sitä ennen hän kulki aamuiset työmatkansa Turkuun miehensä kyydillä.

- Maksan lipusta 45 euroa kuukaudessa. Vaikka hintaa on nostettu muutamaan otteeseen, se on mielestäni edelleen edullinen, Haapanen sanoo.

- En luopuisi linja-auton käytöstä, vaikka seutulippu olisi kalliimpikin. Autot kulkevat niin usein, että kyytiä ei juurikaan tarvitse odotella, hän kiittelee.

Haapasen työpaikka sijaitsee Turun Peltolassa lähellä Kaarinan rajaa. Työmatka yhteen suuntaan kestää noin tunnin.

- En joudu ikinä seisomaan matkoja toisin kuin ne, jotka hyppäävät auton kyytiin vaikkapa vasta kauppatorilta, linjassa 11 istuva Haapanen kiittelee.

  Turkulainen Anneli Heinonen kulkee päivittäin osan samasta matkasta kuin Haapanenkin, vaikkakin eri suuntaan. Heinosen työpaikka sijaitsee Raisiossa.

Heinonen pulittaa seutulipustaan 50 euroa eli viisi euroa enemmän kuin Haapanen, jonka työmatkat ovat pidemmät. Ero lipun hinnassa ei kuitenkaan kismitä Heinosta.

- Minusta tämä on todella halpaa, sillä vastine lipulle on niin hyvä. Saan kulkea ympäristökunnissa samalla lipulla miten huvittaa, hän sanoo.

Myös Heinonen kiittelee linja-autojen liikennöinnin vilkkautta.

- Jos näen, että auto on pysäkillä, en viitsi edes juosta sitä kiinni, kun seuraava tulee kuitenkin ihan pian.

Ennen seutulippua Heinonen kulki työmatkansa pyörällä aina kun säät sallivat. Hän on laskenut, että seutulippu alensi työmatkojen hintaa noin 35 euroa.

- Seutulipun edullisuuden takia en enää edes viitsi vaivautua pyörän selkään, vaan kuljen bussilla kesät talvet, hän nauraa.

TS/Timo Jakonen<br />Naantalissa asuva Tarja Haapanen kulki aikaisemmin työmatkojaan Turkuun myös autolla. Seutulipun tultua hän on käyttänyt ainoastaan busseja työmatkoihin.
TS/Timo Jakonen
Naantalissa asuva Tarja Haapanen kulki aikaisemmin työmatkojaan Turkuun myös autolla. Seutulipun tultua hän on käyttänyt ainoastaan busseja työmatkoihin.