Uutiset

Kaarinalaiset taiteilevat tsunamin uhrien hyväksi

TS/SOS-lapsikyläsäätiö<br />Hyökyaalto tuhosi Komarin kylän tyystin. Kylän 800 asukkaasta 70 menehtyi.
TS/SOS-lapsikyläsäätiö
Hyökyaalto tuhosi Komarin kylän tyystin. Kylän 800 asukkaasta 70 menehtyi.

JUSSI ORELL

Kaarinalaiset taiteilijat tempaisevat tapaninpäivän hyökyaallossa tuhoutuneen srilankalaisen Komarin kylän hyväksi. Keräyksen tavoitteena on 25 000 euron potti, jolla maan itäosassa sijaitsevaan kylään saataisiin rakennetuksi yhteistoimintatalo. Talo toimii tarpeen mukaan päiväkotina, kouluna tai neuvolana.

Hankkeessa on mukana SOS-lapsikyläyhdistys. Komarin kylän jälleenrakentaminen kestää pitkään. Tsunami vei 800 asukkaan kylästä mukanaan 70 ihmistä.

Kaarinan SOS-lapsikylän kylänjohtaja Kari Kiesiläinen pitää 25 000 euron tavoitetta realistisena.

- Käytännössä se tarkoittaa yhtä euroa yhtä kaarinalaista kohti, hän muistuttaa.

Avustuskampanjan avasi Kaarina-teatteri, joka esitti ystävänpäivän iltana ylimääräisen näytöksen näytelmästä Niskavuoren naiset. Kaarinalaiset ottivat kampanjan tosissaan alusta asti, sillä esitys oli loppuunmyyty.

- Tilaisuudella päästiin jo 1 000 euroon, Kiesiläinen iloitsee.

Komarin kyläläisiä avustetaan yhteistoimintalon rakentamisen lisäksi jakamalla asukkaille kotitalous-, rakennus- ja kalastustarvikkeita. Avustustöiden tukikohtana toimii noin 100 kilometrin päässä sijaitseva Monaragalan SOS-lapsikylä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Rahat varmasti kohteeseen

Kampanjaan potkitaan lisää vauhtia tänään kello 18 Kaarinan Vaparin tiloissa. Tilaisuus alkaa eri alojen taiteilijoiden ohjelmalla ja päättyy tansseihin. Gaalassa esiintyvät muiden muassa rap-yhtye Sakea sekä Jorma-ryhmä. Esiintyjille ei makseta palkkiota.

- Kukaan ei kieltäytynyt vaan kaikki lähtivät innolla mukaan, iloitsee kampanjan puuhamies, Kaarinan kaupungin nuorisotoimenjohtaja Jarkko Järvinen.

Hän arvelee yhdeksi innostuksen syyksi sen, että keräyksen tuotto menee konkreettiseen kohteeseen.

Toukokuun loppuun kestävään avustuskampanjaan liittyvät myöhemmin Kaarinat yrittäjät ja liikuntajärjestöt. Kari Kiesiläinen vakuuttaa, että avustusrahat menevät sinne, minne pitääkin.

- Vaadimme paikallisilta yhdistyksiltä tarkat budjetit ja tositteet, ettei tule hävikkiä. Kokemus on osoittanut, että luottamuksen voi menettää vain kerran.

Lisätietoja hyväntekeväisyys-gaalasta sekä keräyksen pankkitilinumero internet-osoitteesta www.kaarina.fi