Uutiset

Hiihtolomat jatkuvat kylmässä säässä

Helsinki,
(STT)

Hiihtolomat jatkuvat kylmässä säässä. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan Suomeen leviää Jäämereltä hyvin kylmää ilmaa. Pilvisyys vaihtelee huomenna, mutta jo sunnuntaina sää on melko aurinkoista. Päivälämpötila vaihtelee enimmäkseen -7 ja -15 asteen välillä. Yölämpötila on viikonloppuna enimmäkseen -10:sta -20:een astetta.

Ensi viikon alussa on ennusteen mukaan aamuisin pakkasta 15-30 astetta koko maassa, mutta päivisin aurinko lämmittää niin, että iltapäivällä pakkanen lauhtuu paikoin jopa parilla kymmenellä asteella. Lapissa voi olla kylmempää. Lunta on läntisintä rannikkoseutua lukuun ottamatta runsaasti koko maassa.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan maaliskuun alun hiihtolomaviikolla oli aamuisin kipakkaa pakkasta koko maassa viimeksi vuonna 2001. Tuolloin pakkanen paukkui aamulla maan eteläosassa vajaassa 30 asteessa, maan keskiosassa reilussa 30 ja Lapissa noin 35 asteessa.

Pakkanen hellitti tuolloinkin iltapäiväksi 15-20 asteella, ja iltapäivän ulkoilusää oli jo melko hyvä. Myös vuosina 1994 ja 1987 hiihtolomaviikolla oli hyvin kylmää aamuisin.