Uutiset

Korkein oikeus tuomitsi Pafin
sakkoihin internet-pelistä

Korkein oikeus on tuominnut Ahvenanmaan Raha-automaattiyhdistyksen Pafin arpajaislain rikkomisesta. Korkein oikeus katsoo, että Paf oli Ahvenanmaalta käsin toimeenpannut internetissä vedonlyöntejä ja raha-arpajaisia niin, että myös muualla Suomessa asuvat pelaajat voivat ottaa osaa näihin rahapeleihin.

Korkeimman oikeuden tuomiossa katsottiin, että arpajaiset oli toimeenpantu koko valtakunnan alueella. Yhdistyksen toimitusjohtajan, markkinointipäällikön ja hallituksen puheenjohtajan katsottiin syyllistyneen arpajaisrikokseen. Heidät tuomittiin 25-50 päiväsakkoon.

Pafin toimitusjohtaja Lars Porko pitää tuomiota takaiskuna yhtiölle.

Hän katsoo kuitenkin, että Paf voi jatkaa nykyistä toimintaansa, sillä se lopetti rahapelien markkinoinnin Ahvenanmaan ulkopuolisessa Suomessa jo lokakuussa 2001, jolloin asiaa alettiin käsitellä käräjäoikeudessa.

Tuomio koskee ajanjaksoa, joka ulottuu maaliskuusta 2000 lokakuuhun 2001. Käräjäoikeus katsoi Pafin rikkoneen arpajaislakia. Hovioikeus vapautti Pafin, mutta korkein oikeus antoi nyt langettavan tuomion.

Toimitusjohtaja Porko aikoo pyytää Pafin hallitusta viemään päätöksen EU-komissioon selvittääkseen onko päätös EU-lakien mukainen.