Uutiset

Miljoonat katoliset rukoilevat paavin puolesta

Vatikaani,
(STT-AFP-Reuters-DPA)

Miljoonat katolilaiset eri puolilla maailmaa on rukoilleet sairaalassa lepäävän paavi Johannes Paavali II:n puolesta. Sadat ihmiset osallistuivat muun muassa kynttiläkulkueeseen ja messuun, jotka järjestettiin hänen synnyinkaupungissaan Wadowicessa Puolassa.

Vatikaanista on päivän aikana kerrottu rauhoittavia tietoja paavin tilasta: hän on toipumassa flunssastaan ja pystyy hengittämään omin voimin. Katolisen kirkon johtajaa on kuitenkin neuvottu olemaan puhumatta lähipäivinä.

Paavi joutui sairaalahoitoon eilen, kun hän kärsi flunssasta ja hengitysvaikeuksista, jotka voivat olla Parkinsonin tautia sairastavalle kohtalokkaita. Hänet kiidätettiin Rooman liepeillä sijaitsevaan Gemellin sairaalaan samasta syystä myös aiemmin tässä kuussa.

- Pyhä isä vietti rauhallisen yön. Tänä aamuna hän söi aamiaista hyvällä ruokahalulla, ilmoitti Vatikaanin tiedottaja Joaquin Navarro-Valls päivällä.

Navarro-Vallsin mukaan paavin sydän toimii hyvin, eikä hänellä ole keuhkoputken tulehdusta. Hänelle tehtiin eilen henkitorvenleikkaus hengittämisen helpottamiseksi.