Uutiset

Pääsiäisen ulkomaan-
lomat on jo varattu

Helsinki (STT)

Pääsiäiseksi ulkomaille mielivän voi olla hankala löytää lomamatkaa.

Melkein kaikki paikat on jo varattu. Kolmen suurimman valmismatkoja myyvän matkatoimiston mukaan pääsiäispyhien ajaksi on jäljellä lähinnä hajapaikkoja.

Tjäreborgin myyntipäällikkö Eevastiina Juojärvi kertoo, että suurin osa hiihtolomien ja pääsiäisen aikaisista matkoista varattiin jo viime toukokuussa, kun ne tulivat myyntiin.

- Koulujen lomaviikot ovat sesonkiaikaa. Hiihto- ja pääsiäislomien lisäksi syys- ja joululomille sijoittuvat matkapaketit myydään nopeasti.

Juojärven mukaan pääsiäislomamatkoja kannattaa kuitenkin vielä kysyä. Varsinkin kaupunkilomakohteisiin voi vielä päästä.

Kanariansaaret suosituin kohde

Myös Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Heinonen kertoo, että pääsiäislomapaikat ovat tiukassa.

- Lähes kaikki on loppuunmyyty 22.3. alkavalla viikolla. Sitä ennen ja sen jälkeen on vähän enemmän paikkoja. Tällaiset juhlapyhät myydään yleensä melko aikaisin. Maaliskuulla ei muutenkaan ole kovin paljon tilaa meillä Aurinkomatkoilla.

Heinosen mukaan kevättalven suosituimmat kohteet löytyvät Kanariansaarilta.

- Siellä on neljä saarta ja monta kohdetta. Suurin osa matkailijoista menee sinne.

Finnmatkojen myyntijohtaja Jukka Mustila ja Tjäreborgin Juojärvi vahvistavat, että pääsiäisenä ja muutenkin kevättalvella Kanariansaaret on suomalaisten ykköskohde.

Mustilan mukaan Kanariansaarten asemaa vahvistaa tänä vuonna se, että pääsiäinen on suhteellisen aikaisin.

- Jos pääsiäinen osuu huhtikuulle, Välimeren maat ovat suosittuja lomakohteita. Kun pääsiäinen on tänä vuonna maaliskuussa, suurin osa matkustajista menee Kanarialle.