Talous

Lubicki on kansainvälisten
yhteyksien luoja

BioTurun sadannen yrityksen BioExpandin toimitusjohtaja Claude Lubicki tuo biohautomoon ranskalaisväriä ja kansainvälisiä suhteita.

Lubicki on ollut mukana lääkealalla jo 20 vuotta viidessä eri maassa. Miehen työhistoriaan kuuluvat muun muassa sellaiset yritykset kuin GSK, Menarini ja Orion.

Pariisissa syntynyt Lubicki asuu vaimoineen Helsingissä, mutta valitsi toimipaikakseen Turun biohautomon. Lubicki sanoo, että hänen tiensä johti Turkuun, koska se on Suomessa selvästi tärkein bioalan keskittymä.

- Turussa oli hyvä vastaanotto, hyvät puitteet, osaavia ihmisiä ja minulle tärkeitä tuotekehitysyhtiöitä, Lubicki suitsuttaa.

BioExpand rakentaa turkulaisyrityksille yhteistyösiltoja Eurooppaan ja toisaalta auttaa hankkimaan eurooppalaisia yrityksiä Turkuun.

- Jos katson asioita Ranskan suunnasta, monilla alan sikäläisillä toimijoilla on vaikeuksia ymmärtää, mitä pohjoisella Euroopalla on tarjottavanaan. Suomessa on hyvä tieteellinen taso ja korkea koulutus eikä maa ole loppujen lopuksi kovin kaukana Keski-Euroopasta. Täällä on myös helppoa tehdä liiketoimintaa. Tärkeä tehtäväni on tuoda näitä puolia esiin, hän kertoo.

Biohautomon liiketoimintapäällikkö Tapio Hurmeen mukaan biohautomossa on nyt yhteensä 14 yritystä. Hän on hyvin tyytyväinen pariisilaisen tulosta joukkoon.

- Kirjoittivathan Suomen ja Ranskan pääministerit juuri yhteistyösopimuksenkin, hän muistuttaa.