Uutiset

Raportti: Suomen sairaaloissa paljon korjaamista

Helsinki,
(STT)

Suomen sairaaloiden peruskorjaus vaatii ison summan rahaa. Korjattavaa on paljon, koska esimerkiksi kosteusvauriot ja ilmanvaihdon ongelmat ovat varsin yleisiä. Asiaa tutkineen selvitysmiehen professori Kari Reijulan mukaan sairaaloiden korjaus maksaisi keskimäärin 373 miljoonaa euroa.

Välitöntä korjaustarvetta vaatii arviolta 15 prosenttia sairaaloiden kaikista tiloista. Eniten ongelmia on vuodeosastoilla, joista noin neljänneksen arvioidaan olevan pikaisessa korjaustarpeessa.

Nopeaa korjausta vaativat etenkin kosteiden tilojen ongelmat. Raporttia varten tutkittiin kymmenen keskussairaalaa, joista vain kahdessa ei havaittu rakenteellisia kosteusvaurioita pesutiloissa.

Reijula ehdottaakin, että sosiaali- ja terveysministeriön vetämänä aloitettaisiin valtakunnallinen sairaaloiden peruskorjausohjelma ja sille varattaisiin riittävät määrärahat.

Tehy kannattaa Reijulan ehdottamaa korjausohjelmaa.

- Suomella ei ole varaa menettää yhtään terveydenhuollon työntekijää työkyvyttömyyseläkkeelle epäterveellisen työympäristön takia, sanoo Tehyn henkilöstöpoliittinen asiamies Irmeli Vuoriluoto.