Uutiset

Kristiinankatu 1 rahoiksi ennen kesää, ostaja pääsee tiloihin syksyllä 2006

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Kansliasihteeri Nina Virtamon työtilaa komistaa upea uuni, jota tosin enää ei voi lämmittää.
TS/Ari-Matti Ruuska
Kansliasihteeri Nina Virtamon työtilaa komistaa upea uuni, jota tosin enää ei voi lämmittää.

LEENA KORJA-KASKIMÄKI

Turun kaupungin keskushallinnon käytössä olevan Kristiinankatu 1:n myyntiaikeisiin on putkahtanut aikataulullinen ongelma. Tilalaitos on budjetoinut kiinteistöstä saatavan myyntivoiton kuluvan vuoden budjettiinsa, mutta kiinteistön tuleva omistaja saa rakennuksen käyttöönsä vasta kesällä 2006, jolloin keskushallinto aloittaa muuttonsa uusiin tiloihin.

Tilalaitoksen johtaja Martti Kuitunen on jo ehtinyt pähkäillä, kuka ostaa todennäköisesti hyvinkin hintavan rakennuksen, jonka saa käyttöönsä kuukausien, ehkä vasta vuoden kuluttua.

Turun johto Puolalankadulle

Keskushallinto muuttaa uusiin, vakuutusyhtiö Ifiltä ostamiinsa tiloihin Puolalankadulle ja Puutarhakadulle näillä näkymin kesällä 2006.

  Yhteensä 13,4 miljoonan euron kiinteistökaupat kaupungin ja vakuutusyhtiön välillä on tehty alkuvuodesta, mutta kuluvan vuoden vakuutusyhtiö on tiloissa vuokralla ja maksa vuokraa 100 000 euroa kuukaudessa.

- Tilat vaativat pintaremonttia, joka päästään aloittamaan siinä vaiheessa, kun If pääsee uusiin tiloihinsa Kupittaalla, Kuitunen selvittää.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jo nyt tiedetään, että kaupunginhallitus kokoontuu Puolalankadun tiloissa. Todennäköistä on, että tästä syystä myös kaupungin johdon tilat sijaitsevat Puolalankadun kiinteistössä. Kuntalaisia varten palvelupiste tulee molempiin kiinteistöihin.

Uusiin tiloihin muuttaa noin 300 työntekijää noin 10 eri toimipisteestä.

Keskushallinto tyhjentää Kristiinankadun tilansa syksyksi 2006, jolloin uusi omistaja saa ne käyttöönsä. Kiinteistön myyntivoitto pitäisi budjettitavoitteiden mukaan saada kuitenkin kirjatuksi jo tänä vuonna.

Kiinteistölautakunta on hyväksynyt keskushallinnon tilat kuluvan vuoden myyntilistalleen. Myytävistä kohteista pitäisi tänä vuonna kertyä myyntivoittoa 1,7 miljoonaa euroa. Samansuuruinen summa kulunee If-kiinteistöjen remonttiin.

Kuitusen mukaan myyntivoittoa ei saada kokoon myytävinä olevista vanhoista omakotitaloista. Jotain arvokkaampaa on myytävä.

- Valtuusto nosti tilalaitoksen tämän vuoden myyntivoittotavoitteen 450 000 eurosta 1,7 miljoonaan euroon. Kristiinankatu 1:n lisäksi myös Linnankatu 61 pitäisi myydä. Odotamme, että Jokikatu saisi uuden kaavan, jotta siellä sijaitseva kiinteistökin voitaisiin laittaa myyntiin.

Asemakaavapäällikkö Timo Hintsasen mukaan Jokikadun kaava valmistuu vielä tämän kevään aikana. Jos siihen tulee valituksia, kaavan vahvistuminen saattaa viedä vuosia.

Myyntitapa päättämättä

Kuitunen uskoo, että kaupunki saa hyvällä paikalla sijaitsevasta Kristiinankatu 1:stä useitakin tarjouksia. Kiinnostuneita on riittänyt.

- Pohdimme parhaillaan, millä tavoin kiinteistö myydään. Perinteinen myynti-ilmoitus on yksi tapa. Pienempiä kohteita on myyty huutokaupassa, esimerkiksi luotsitupa Pikisaaressa kesällä 2002, mutta tällaista arvokiinteistöä huutokaupattaessa hinta saattaisi jäädä liian alhaiseksi. Joka tapauksessa kiinteistö on saatava myyntiin kevään aikana, ennen yritysten kesälomia.

Suuri salaisuus on, kuinka paljon tilalaitos kiinteistöstä haluaa. Kuitusen mukaan hintakaavailuista eivät tiedä edes esimerkiksi kiinteistölautakunnan jäsenet. Näin pyritään varmistamaan mahdollisimman hyvä hinta. Kriittisimpien mielestä kaupungin ei kannattaisi myydä kiinteistöä, koska samanlaiseen arvokiinteistöön Turulla ei koskaan tämän jälkeen enää ole varaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
TS/Ari-Matti Ruuska<br />Paljon upeampia maisemia ikkunasta saa Turussa hakea.
TS/Ari-Matti Ruuska
Paljon upeampia maisemia ikkunasta saa Turussa hakea.
TS/Ari-Matti Ruuska<br />Kristiinankatu 1:n alkuperäisiä tiloja on muutettu hyvin vähän, vain muutama lisäseinä on rakennettu. Puuliesi toimii yhä.
TS/Ari-Matti Ruuska
Kristiinankatu 1:n alkuperäisiä tiloja on muutettu hyvin vähän, vain muutama lisäseinä on rakennettu. Puuliesi toimii yhä.