Uutiset

Aceh-neuvottelut jatkuvat huomenna

Helsinki,
(STT)

Tammikuussa Suomessa aloitetut neuvottelut Indonesian ja Acehin maakunnan välisen konfliktin lopettamiseksi jatkuvat alkuviikosta. Neuvotteluja käydään jälleen presidentti Martti Ahtisaaren ja hänen CMI -toimistonsa avustuksella.

Indonesian hallituksen ja Vapaa Aceh -liikkeen neuvottelijat ovat jo Suomessa, mutta tapaavat toisensa vasta huomenna aamulla valtion vieraskartanossa Königstedtissä Vantaalla.

CMI eli Crisis Managament Initiative -kansalaisjärjestön toimiston mukaan neuvotteluissa pyritään nyt käsittelemään Indonesian hallituksen esitystä autonomisen aseman saamiseksi Acehin maakunnalle. Indonesian presidentti Susilo Bambang Yudhoyono kertoi Indonesiassa eilen, että Vapaa Aceh eli GAM-liikkeen neuvottelijat ovat suostuneet keskustelemaan esityksestä. GAM:n tiedottaja vahvisti Yleisradion haastattelussa, että järjestö suostuu neuvottelemaan itsehallintoon tähtäävästä aloitteesta.

Ahtisaaren aloitteesta järjestetty ensimmäinen tapaaminen palautti osapuolten välisen neuvotteluyhteyden, joka oli katkennut toukokuussa 2003.