Uutiset

Ainakin 79 kuoli lautan kaaduttua Bangladeshissa

Dhaka,
(STT-AFP-Reuters)

Ainakin 79 ihmistä kuoli ja 120 matkustajaa on kadoksissa matkustajalautan kaaduttua Bangladeshissa. Poliisin mukaan onnettomuus sattui Buriganga-joella maan pääkaupungin Dhakan lähellä sunnuntain vastaisena yönä, kun lautta joutui trooppisen myrskyn kouriin.

Lautalla olisi saanut olla enintään 167 matkustajaa, mutta todellisuudessa heitä arvioidaan olleen noin 200. Vain kourallisen heistä uskotaan selvinneen turmasta.

Poliisi joutui käyttämään patukoita joen törmille kerääntyneen väkijoukon hajottamiseksi, kun pelastustöiden hitaasta sujumisesta raivostuneet omaiset ja sukulaiset yrittivät selvittää läheistensä kohtaloa.

- Odotan tietoja kadonneesta äidistäni, sisarestani ja viidestä muusta sukulaisestani. Mutta kukaan ei kerro minulle mitään. Miksi kestää niin kauan, ennen kuin he saavat lautan ylös vedestä? Kauanko minun vielä pitää odottaa, tuskaili turmasta selvinnyt Shahidul Islam.

Lautta oli matkalla Dhakasta Chandpuriin maan keskiosiin. Lauttaonnettomuudet ovat Bangladeshissa tavallisia, ja yleensä ne johtuvat huonosta säästä ja siitä, että matkustajia on sallittua enemmän.