Uutiset

Uusi
opaskirja
Baltiassa
autoileville

Autoliitto on julkaissut uuden opaskirjan Baltiassa liikkuvalle suomalaiselle automatkailijalle. Teos sisältää paljon ennen julkaisematonta tietoa muun muassa Viron, Latvian ja Liettuan pääkaupunkien nähtävyyksistä sekä näiden rannikko- ja järvialueista.

Lisäksi kirjassa esitellään kuusi eri autoilureittiä lähes autonavigaattorin tarkkuudella. Teoksessa on myös yli 300 majapaikan luettelo yhteys- ja hintatietoineen sekä internetosoitteistoineen.

Kirjan kirjoittaja fil. maist. Risto Hemming ajoi viime kesänä kirjaa varten lähes 8 000 kilometriä Baltian teitä ja yöpyi yli 50 majoituspaikassa.

- Tietöitä tehdään erityisesti Via Balticalla, ja osa Baltian maiden tieverkostosta on edelleen päällystämätöntä. Sen vuoksi omalla ajoneuvolla liikuttaessa matkaan tulee varata tarpeeksi aikaa, muistuttaa Autoliiton matkailupäällikkö Eila Ollikainen.

Kaiken kaikkiaan automatkailu Baltiassa on helpottunut huomattavasti, kun maista tuli EU:n jäseniä. Tullitarkastukset poistuivat, ja nyt rajoilla riittää nopea passien tarkistaminen. Liikennevakuutus on voimassa samoin ehdoin kuin muissakin Eta-maissa.